Oishi Fusion

PvdA Sliedrecht geeft vijftig bioscoopkaartjes weg voor film Dark Waters

DORDRECHT / SLIEDRECHT – PvdA Sliedrecht stelt vijftig toegangskaartjes beschikbaar voor de première van de film Dark Waters te zien donderdag 23 januari 2020 in bioscoop The Movies in Dordrecht. PvdA Sliedrecht is van mening, dat zo veel mogelijk Sliedrechters hiervan kennis moeten nemen. Kaartjes kun je regelen door een e-mail te sturen.

Fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA) voor de poort bij DuPont / Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht, pal aan de overkant van Sliedrecht. Dark Waters is een op feiten gebaseerde film over het juridische gevecht tegen chemiebedrijf DuPont in de Verenigde Staten over het door hen gestorte giftige afval. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze film gaat over het schokkende en waargebeurde verhaal advocaat Rob Billot en een boer uit West Virginia. Op zijn land wordt giftig afval geloosd. Dat verpest de oogst en doodt het vee. Vervolgens ontstaat er een jarenlange juridische strijd en raken zij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient advocaat Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap, die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Vergelijk
Volgens PvdA Sliedrecht is er sprake van een sterke vergelijking met de al jaren lopende discussie tussen de bewoners van Sliedrecht en DuPont / Chemours in Dordrecht. Fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA): “Daarmee onderstrepen we dan wederom onze grote zorgen over onze gezondheid en leefmilieu. We sluiten ons dan ook graag aan bij de woorden van onze burgemeester Bram van Hemmen in zijn nieuwjaarstoespraak, dat hij het onbegrijpelijk vindt, dat Dupont / Chemours weigert mee te werken aan onderzoek naar de mate waarin GenX kankerverwekkend is.” “Chemours vindt dat blijkbaar overbodig, maar het tegendeel is waar. Niet steeds “ja, ja, ja” zeggen, maar uiteindelijk “nee, nee, nee” doen. Daarmee jaag je de Sliedrechtse bevolking alleen maar tegen je in het harnas, want het gaat immers om ons aller gezondheid”, sluit Joop Keesmaat van PvdA Sliedrecht aan in de motivatie voor het weggeven van de kaartjes voor de film.

Kaarten regelen
Ook vanuit de ander Sliedrechtse politieke partijen is inmiddels grote belangstelling getoond om naar de première van deze film te gaan. Belangstellenden voor
een gratis toegangskaartje kunnen zich per e-mail aanmelden bij de PvdA Sliedrecht: [email protected] onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Je hoeft geen lid te zijn van de PvdA en de bedoeling is om met een zo groot mogelijke groep Sliedrechters deze film te bezoeken, ongeacht politieke- of geloofsovertuiging. 

1 gedachte over “PvdA Sliedrecht geeft vijftig bioscoopkaartjes weg voor film Dark Waters”

 1. Wat zou de reden zijn dat hier gratis kaarten worden weggegeven???
  En dat vanuit een politieke partij die eerst een actie begon om voor de poort van Chemours te laten zien waarvoor zij opkwamen nl. NUL uit de pijp!
  Vervolgens stopten ze (zonder enig overleg met de andere actievoerders) deze actie want ze wilden Chemours toch vooral de kans geven hun toezeggingen en beloften waar te maken en zij (Chemours) daarbij geen last wilden ondervinden van actievoerders voor de poort.

  Ondanks het stoppen van die bepaalde actievoerders (waarvoor wij geen begrip hadden en hebben zijn wij tot grote ergernis en frustratie van velen wel gewoon doorgegaan en gaan we nog verder door! ) is het weinig opgeschoten met de uitvoering van de Chemours toezeggingen, neemt de stroom aan informatie over het disfunctioneren van Chemours en de vergiftigings-resultaten van hun plants in de USA die tot ons komen via facebook berichten gigantisch toe en zijn de ontwikkelingen in ons eigen land ook niet om over naar huis te schrijven.
  Is de oproep van Burgemeester Bram van Hemmen aanleiding voor de PvdA om opeens weer in het daglicht te staan?? Voelen ze zich dan toch wel een beetje ongemakkelijk?
  En zien ze achteraf in dat ze wel heel erg gemakkelijk om het tuintje van Chemours zijn geleid??
  De PR machine van Dupont/Chemours heeft haar werk keurig gedaan en zijn er velen zomaar en wederom met open ogen ingetuind.
  Kortom, wij vinden dat hier nu wel erg goedkoop wordt gescoord en kopen liever ons eigen kaartje. We hoeven ze niet zo nodig gratis .. niet van de PvdA noch van welke andere partij dan ook die lieten zien geen ballen te hebben en niet te staan voor hun mening.
  Want vandaag dit, morgen dat…

  Sliedrechtse Gezondheid voor alles

Plaats een reactie

*=Verplicht veld