Publieke omroep MerweRTV in ether en op kabel stil

SLIEDRECHT – MerweRTV, lokale omroep voor de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, zendt al enkele dagen niet uit in Sliedrecht in de ether en op kabel-tv. Niet bekend of dit ook het geval is in Hardinxveld-Giessendam. 

Dit is het beeld op MerweTV bij de lokale omroep, kanaal 36. Geen tekst-tv, geen tv-programma. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Er is geen ethersignaal (dus geen ontvangst van MerweRadio, bijvoorbeeld in de auto) en geen MerweTV (kanaal geeft een groen beeld). MerweRadio is wel te horen via de website van de omroep. De lokale omroep wordt gesubsidieerd door de gemeente Sliedrecht en de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Storing
Het bestuur van MerweRTV is op de hoogte van de storing. “De heren techniek gaan erover. Het is een technische storing. Misschien zijn er plugjes verkeerd omgestoken. Als het niet snel op te lossen is en er echt wat kapot is, kan het zo enkele dagen duren”, zegt maandagavond voorzitter Riny Mourik, die verder weinig erover kwijt wil. Mourik heeft verschillende berichten over de storing gehad van luisteraars / kijkers.

2 gedachten over “Publieke omroep MerweRTV in ether en op kabel stil”

  1. Een storing? Zal best, al waren er eerder ook berichten dat men zou stoppen met doorgifte van signaal wegens de kosten en problemen met subsidies …

  2. Trieste bende bij deze lokale omroep.
    Gaat bakken met geld heen en ze zijn niet eens in staat om uit te zenden.
    Dit is geen incident, maar gebeurt heel vaak!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld