PRO Sliedrecht wil meer weten over bomenkap

SLIEDRECHT – De lokale partij PRO Sliedrecht heeft vrijdagmorgen 6 januari 2017 aan het college van B & W vragen gesteld over de voorgestelde bomenkap op het bestemmingsplan Benedenveer. Het gaat om 43 bomen.

Het gaat voornamelijk om 41 oude knotwilgen langs de Parallelweg en Craijenstein, aan de rand van het bouwterrein. Op Benedenveer komt o.a. een sporthal en staan woningen gepland. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

De politieke partij wil van het college weten, wie de eigenaar van de grond is waar de bomen staan. Of dat de gemeente is of Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB)? Als het de gemeente betreft, wil PRO Sliedrecht horen waarom de bomen worden gekapt. Als het om de stichting gaat, is de vraag op welke wijze de afspraken de afspraken omtrent de herplant en compensatieplicht zijn geborgd. 

Afspraken
PRO Sliedrecht refereert in de brief aan het college aan een afspraak. “​​Op 21 mei 2013 trad het huidige beste​​​​​​mm​ingsplan in werking waarin onder het groenbeleid is afgesproken dat bij ontwikkelingen in het onderhavige plangebied, waaronder de verdere ontwikkeling van het ASVZ terrein, of de eventuele ontwikkeling van nieuwe woningbouw in het plangebied, een groot aantal bomen in het geding kan zijn. In dat geval is het van belang rekening te houden met het bomenbeleid en de herplant- en compensatieregeling.” Op 28 oktober 2014 werd de Samenwerking met de SSB goedgekeurd door de ge​​​​meenteraad hierin werd volgens PRO Sliedrecht alleen de verkoop van de grond geregeld ​​maar niet gesproken over kappen van 43 bomen.

4 gedachten over “PRO Sliedrecht wil meer weten over bomenkap”

  1. Bezwaarschriften, breek me de bek niet open. Alles in Sliedrecht is altijd al bekonkeld en alleen een formele verplichting waar de gemeente niet onderuit kan. Eigen ervaring, Theehuis in Burg. Feitsemapark, auto’s toelaten op Kerkbuurt, bomenkap…..Je wint het niet of je moet echt groepsvorming hebben.

  2. Helemaal met de reageerders eens. Sliedrecht moet in mijn ogen zelfs groener worden. We hebben een hele polder over de Betuwelijn waar geen boom meer staat. Het vee kan niet eens meer in een schaduw staan. En de zomer wordt steeds warmer. Meer bomen niet alleen voor een socialer dorp(?), maar ook in belang van welzijn van de dieren!

  3. Zeker weten moeten de bomen blijven, ik heb mijn bezwaarbrief al geschreven, zouden meer mensen moeten doen, eens een keer laten zien, dat inwoners van Sliedrecht niet alles zomaar goed vinden….zou het dorp ook veel socialer maken…. mijn complimenten voor PRO SLIEDRECHT!

  4. Die bomen moeten blijven staan in elk geval!!! Het idee alleen al!! Wie verzint zoiets!! Ze horen langs de Parallelweg!! Het is hét gezicht van deze weg!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld