PRO Sliedrecht stelt vragen over stroomgebruik

SLIEDRECHT – Op de Dag van de Duurzaamheid maandag 10 oktober 2016 heeft PRO Sliedrecht het college vragen gesteld hoe de gemeente Sliedrecht stroom inkoopt, of dat op een duurzame manier gebeurt en de lokale partij wil weten welke afspraken de gemeente Sliedrecht maakt voor de toekomst. 

De lokale partij PRO Sliedrecht wil van de gemeente meer weten over de aankoop van elektriciteit, gebruik en toekomstplannen. (Foto Sliedrecht24)

Van deze 308 gemeenten kopen 103, of één derde, volgens fractievoorzitter Timo Pauw (PRO Sliedrecht hun stroom zo duurzaam mogelijk in. Pauw: “Zij kopen stroom bij relatief duurzame energiebedrijven, gekoppeld met goede GVO’s (Garantie van Oorsprong – red.). Minder duurzaam handelen de 95 gemeenten die goede GVO’s of stroom van relatief duurzame leveranciers inkopen, maar niet een combinatie van beide.” 

Rapport
In mei 2016 verscheen publiceerde de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) (een kritisch, onafhankelijk kenniscentrum, zonder winstoogmerk, gericht op multinationals-red.) in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace een rapport onder de naam ‘Kortsluiting op de groene energiemarkt’.

1 gedachte over “PRO Sliedrecht stelt vragen over stroomgebruik”

  1. Zo , kijk eens aan! Dat is doorpakken zeg! Had liever dat de heer Pauw ook met het bakfietsje de barricaden op had gegaan bij DuPont of de brug over naar Dordt 🙂

Plaats een reactie

*=Verplicht veld