Japans restaurant Oishi Fusion

PRO Sliedrecht: ‘Spoedig ‘ruimtelijk-economische samenwerking raden’ bespreken

SLIEDRECHT – Lokale politieke partij PRO Sliedrecht wil dat de agendacommissie van de gemeente Sliedrecht zo spoedig mogelijk de ‘aanzet voor ruimtelijk-economische samenwerking raden Drechtsteden’ op de agenda zet om als gemeenteraad van Sliedrecht dit te bespreken. “In ieder geval voor de Drechtraad er weer iets van gaat vinden”, zegt maandag 14 oktober 2019 wnd. fractievoorzitter Gerrit Venis (PRO Sliedrecht). 

Wnd. fractievoorzitter Gerrit Venis (PRO Sliedrecht). (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Donderdag 3 oktober 2019 ontvingen de fracties een e-mail van regiosecretaris Carlo Post en regiogriffier Joke Heijmans. “Daarbij werd het advies ‘Aanzet voor ruimtelijk-economische samenwerking raden DS’ van de heer Paans (burgemeester Alblasserdam – red.) aangeboden. Wat nu precies de verdere bedoeling is, is onze fractie niet duidelijk. De heer Paans schrijft dat “In het vertrouwen dat u – Paans bedoelt de voorzitter van de Drechtsteden raad, de heer Kolff –  hiermee instemt wordt dit advies via de regiogriffier ook ter kennisname aangeboden aan de leden van de Drechtraad, de gemeenteraden, de colleges van burgemeesters en wethouders, het Drechtstedenbestuur, secretarissen, griffiers en AO Bestuur”. Deze formulering heeft er opnieuw alle schijn van dat er weer iets besloten gaat worden, waarover de Sliedrechtse raad niet of nauwelijks wordt gehoord”, zegt Venis.

Duidelijkheid
In de commissie die het advies voorbereidde, deden volgens Venis twee Sliedrechtse raadsleden mee. Venis: “Wellicht kunnen zij – mogelijk samen met de heer Paans – de raad informeren over wat er nu van ons wordt verwacht. En hoe Sliedrecht zou kunnen bijdragen aan de ruimtelijk-economische samenwerking zonder daarover zeggenschap te verliezen.”PRO Sliedrecht wil duidelijkheid over de rol en plaats van de Sliedrechtse gemeenteraad in het voorgestelde proces. En wat wordt er nu precies van ons verwacht? Op dit moment en in de nabije toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld