Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

PRO Sliedrecht en SGP-ChristenUnie willen meer weten over Yulius

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Buiten de verleende vergunning voor de interne verbouwing (omgevingsvergunning, vrijdag 1 maart 2019 – red.) heeft de gemeente Sliedrecht geen aparte afspraken met Yulius aangaande de vestiging aan de Wilhelminastraat. Ook vindt de gemeente het delen van informatie een verantwoordelijkheid van Yulius. Dat is de reactie op ‘informatieve vragen’ van PRO Sliedrecht. Dat zou betekenen dat er ook geen financiële afspraak is. De lokale partij zegt dit weekend met ‘politieke vragen’ te komen aan het College van B & W.  

De vestiging van Yulius. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)\

PRO Sliedrecht vroeg het college ook welke concrete informatie met belanghebbenden is gedeeld. “Door de gemeente is geen concrete informatie met belanghebbenden gedeeld. Deze verantwoordelijkheid ligt bij Yulius. Door Yulius is voor belanghebbenden twee maal een informatiebijeenkomst georganiseerd, op 19 december 2018 en op 19 november 2019. Tijdens deze bijeenkomsten is informatie verstrekt over de (stand van zaken van de) verbouwing en de visie achter en invulling van het nieuwe Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie. Daarnaast was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan medewerkers van De Gantel”, schrijft burgemeester Dirk van der Borg vrijdag 14 augustus 2020 in een e-mail aan PRO Sliedrecht. 

Aanvullende vragen
Na eerdere vragen en antwoorden, het opstellen van een persbericht, zegt vrijdag 14 augustus 2020 de fractie SGP-ChristenUnie Sliedrecht worden naar aanleiding van reacties aanvullende vragen gesteld. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Op de regionale omroep zegt vrijdag 14 augustus 2020 loco-burgemeester Ed Goverde (PvdA) – die ook waarnemer is van de portefeuille van wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn – dat er tot nu toe slechts twee klachten zijn binnengekomen. “Maar elk signaal nemen we serieus”, zegt Goverde, die met de melders gaat praten. Goverde stelt in het artikel op Rijnmond voor om tot een ‘beheercommissie’ te komen, waarin de gemeente, ondernemers en bewoners moeten zitten. 

3 gedachten over “PRO Sliedrecht en SGP-ChristenUnie willen meer weten over Yulius”

 1. Helemaal mee eens!!

  Veiligheid is t allerbelangrijkste…
  De gemeente moet dit waarborgen voor haar inwoners.

 2. Slaap kindje slaap…
  Wat een figuren hebben we toch in ons politieke dorpje.

  Wacht maar tot er wat gebeurt met een inwoner uit het dorp.
  Gooi heel die Yuluis uit het dorp.

 3. Even serieus; er worden nu vragen gesteld nav een besluit dat enkele jaren geleden genomen is? Hoe is het besluit dan destijds tot stand gekomen? Als er alleen vergunning verleend is maar geen aanvullende afspraken? Op basis waarvan is die vergunning verleend dan? Wie heeft dit besluit afgehamerd?
  Zeker in het licht van de gewijzigde cliënt opbouw sinds de verhuizing van het kasperspad.

  Verder is een beheer commissie geen goed idee.
  De gemeente Sliedrecht is eind verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid en dient Yulius ter verantwoording te kunnen roepen, op basis van nieuw te maken afspraken, die transparant en inzichtelijk zijn voor elke inwoner van Sliedrecht. Dat is democratie en zo hoort het spel gespeeld te worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld