PRO Sliedrecht blijft beslissing Van Hemmen hekelen

SLIEDRECHT – Het verbieden van de A1-posters langs de doorgaande wegen op straffe van een boete blijft de lokale partij PRO Sliedrecht dwars zitten. Het verbod kwam van burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Als de borden niet zouden worden verwijderd, zou die boete volgen, want het was niet volgens de afspraken. Halsoverkop werden de borden met de posters afgelopen woensdagavond laat verwijderd.

De partij voldeed aan de eis, maar wilde de actie voortzetten en moest daarvoor een door de gemeente Sliedrecht toegestaan bedrijf inhuren. De poster nabij het Stationsplein met daarop Peter de Borst. (Foto PRO Sliedrecht)

Dat steekt de lokale partij kennelijk. PRO Sliedrecht – zelf nu collegepartij – vindt dat te stringent in deze verkiezingsperiode wordt omgegaan met ‘de regels’ om campagne te voeren.

Evaluatie
Het inhuren van het bedrijf kost PRO Sliedrecht geld, dat ze liever anders hadden besteed. Peter de Borst (PRO Sliedrecht, nr 2 op kandidatenlijst) zegt zondag 25 februari 2018: “Hekelen is niet mijn bedoeling met de dagelijkse fototweet. Gewoon digitale compensatie van de niet toegestane PRO posterborden in ons dorp. Thats all!” Over hoe alles in deze verkiezingstijd verlopen is, zal volgens De Borst straks na de 21 maart nog wel worden geëvalueerd.  worden. “Want daar zitten zeker leermomenten in voor ons allen.”

Elke dag tot 21 maart 2018 zetten ze nu een dergelijke tweet online met daarin de naam van de burgemeester genoemd. 

2 gedachten over “PRO Sliedrecht blijft beslissing Van Hemmen hekelen”

  1. Ter hoogte van De Merwebolder zitten ook op diverse lantaarnpalen bordjes van een of andere partij, bij de Jumbo Elzenhof heeft een of andere partij grafiti op de grond gespoten. Ik dacht dat alleen op borden de reclame’s mochten en die borden zijn door de gemeente sliedrecht geplaatst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld