Prikken op locatie tegen corona moet stap voor inwoners makkelijker maken

SLIEDRECHT – Hij was er voor het eerst in Sliedrecht. Woensdag 28 juli 2021 (van 12.00 – 20.00 uur – red.) stond de mobiele prikpost van de GGD Zuid-Holland Zuid voor het coronavaccin in de Sperwerstraat. Drie dagen lang staat de wagen in Sliedrecht op locaties waar minder mensen nog zijn gevaccineerd tegen de coronapandemie. Het prikken op locatie tegen corona moet de stap voor inwoners om een vaccinatie te halen eenvoudiger maken. 

Er waren direct bij de bus tenten geplaatst, waarin mensen zich konden aanmelden. Ook was er overdekte wachtruimte vanwege de regen voor mensen, die net een vaccinatie hadden gekregen. Omdat de locatie Havikstraat nog niet was afgezet, stond de mobiele GGD-bus voor het prikken van het coronavaccin woensdag 28 juli 2021 op de locatie Sperwerstraat waar wel was afgezet. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aanvankelijk was de Havikstraat aangekondigd voor woensdag. “Het afzetten van locaties hoort bij de landelijke richtlijnen. Gemeente Sliedrecht en GGD volgen deze landelijke richtlijnen op”, stelde de gemeente Sliedrecht woensdag 28 juli 2021. Een wijziging dus op het allerlaatste moment.

Informeren en prikken
In de flatwoningen in de wijk Vogelbuurt-Noord wonen tientallen nationaliteiten. De GGD is er niet alleen om te prikken. Ook was de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanuit de GGD was bij de locatie onder andere (meertalige) voorlichters, medisch- en administratief personeel aanwezig. Vooraf aanmelden was niet nodig. 

Andere locaties
De mobiele prikpost is geopend van 12.00 – 20.00 uur en staat de komende dagen op de volgende locaties: 

  • Donderdag 29 juli 2021: Parkeerplaats Elzenhof (naast het voedselbankterrein)
  • Vrijdag 30 juli 2021: Parkeerplaats Havikstraat (naast Health Fysic Center)

Door de inzet van de mobiele prikpost in de wijk hopen GGD Zuid-Holland Zuid en de gemeente Sliedrecht dat meer inwoners zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

4 gedachten over “Prikken op locatie tegen corona moet stap voor inwoners makkelijker maken”

  1. Ik heb daar mijn prik gehaald, goed geregeld van de GGD anders moet je weer naar Dordrecht of verder!

  2. Ik zag in cijfers dat 92% van de 2-jarigen in Sliedrecht gevaccineerd zijn tegen tyfus e.d.

    Mijn verwachting is dat veel gereformeerden zich al dan niet heimelijk gewoon laten prikken, ook tegen Corona. Winst valt denk ik het meest te halen bij de coronowappies.

  3. Fijn dat de GGD misschien twijfelaars over de drempel helpt! Mensen vd GGD stonden heel de dag klaar. Ik zag mensen daadwerkelijk naar de vaccinatie locatie komen ,. Niet veel maar toch. Super GGD. Applaus hebben jullie al van mij gekregen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld