Prijzen KIVI uitgereikt bij Boskalis in het bijzijn van prinses Beatrix

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Jacquelien Scherpen, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, is door de vakjury verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2023. De publieksprijs ging naar Kerusha Lutchmiah, afvalwaterdeskundige bij Royal HaskoningDHV. De KIVI Engineering Student Team Award was voor team CORE Changemakers uit Eindhoven. De bekendmaking door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) vond woensdagavond 15 maart 2023, plaats bij het kantoor van Boskalis in Papendrecht, gastheer van de Dag van de Ingenieur 2023.

De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van prinses Beatrix, beschermvrouwe van KIVI. Op de foto verder onder andere Jaap Smit, Commissaris van de Koning en burgemeester Margreet van Driel, gemeente Papendrecht. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De jury prijst prof.dr.ir. Jacquelien Scherpen voor haar veelzijdigheid die ze koppelt aan inhoudelijke diepgang. Ze werkt onder meer aan samenwerkende robots en aan elektriciteitsnetwerken die zelfstandig bepalen waar de stroom wanneer naar toe moet. ‘Ze behoort op haar vakgebied, de meet- en regeltechniek, wereldwijd tot de meest toonaangevende wetenschappers’, schrijft de jury. ‘Jacquelien combineert dit op energieke wijze met een grote bestuurlijke nationale en internationale inzet voor de wetenschap en de techniek.’ Hier online lees je meer.

Tekst gaat verder onder foto.

De prijsuitreiking Prins Friso Ingenieursprijs 2023 met v.l.n.r. Jaquelien Scherpen, prinses Beatrix, Miguel Delcour en Jacolien Eijer-de Jong. (Foto Richard van Hoek)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld