Praktijkgericht leren mét baangarantie bij Wasko Kinderopvang

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Het tekort aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang is groter dan het lerarentekort bericht Stichting Wasko. Dat was al voor coronacrisis, maar tijdens de huidige crisis lopen de tekorten nog verder op. Een goede reden om te investeren in nieuwe medewerkers. Per 1 september 2021 start een verkorte BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4) voor zij-instromers. Er is plaats voor zes tot tien personen.

Wasko had vorig jaar al de intentie om het traject praktijkgericht leren te starten. Dit traject is vanwege corona stopgezet. Nu pakt Wasko de draad weer op. (Foto Wasko)

Stichting Wasko heeft kinderopvanglocaties in de gemeenten Alblasserdam, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht. Beide organisaties kennen alle opvangsoorten: dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. “De zij-instromers die we omscholen om het werken in de kinderopvang mogelijk te maken, dragen bij om ons personeelstekort op te lossen”, aldus personeelsmanager Jolanda Brus van Wasko, “Door de verscherpte kwaliteitseisen is een aantal diploma’s vervallen waarmee je voorheen wel kon werken in de kinderopvang. Daarnaast blijft er voorlopig nog een te kort aan pm-ers op de arbeidsmarkt, met name voor de invalpool. Door de coronasituatie zullen pedagogisch medewerkers minder gemakkelijk wisselen van werkgever.”

Ruimte en ontwikkeling
Werken en leren biedt een mooie kans voor mensen die al jaren dromen van een baan in de kinderopvang. De studenten die de verkorte BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker volgen, krijgen een werkplek en baangarantie. De studenten komen gelijk in dienst bij Wasko. Brus: “Er zijn ongetwijfeld mensen die willen overstappen naar een mooie loopbaan binnen Wasko. Onze slogan is ruimte om te groeien. Dat geldt niet alleen voor iedereen die bij ons van de kinderopvang geniet, maar ook voor onze medewerkers. Je groeit door te doen. Dat hoef je zeker niet alleen te doen, er zijn leuke collega’s die helpen bij de ontwikkeling tot ervaren pedagogisch medewerker.”

Aanmelden
De opleiding wordt verzorgd door het opleidingsinstituut via Edu Academy Variva. Studenten gaan één dag in de week naar school en de overige dagen doen ze ervaring in de praktijk op bij Wasko. Om in aanmerking te komen voor dit traject of voor meer informatie kan een e-mail worden gestuurd naar: [email protected]

2 gedachten over “Praktijkgericht leren mét baangarantie bij Wasko Kinderopvang”

 1. Goedemiddag,
  Graag zou ik in aanmerking komen voor deze verkorte BBL opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 met een baangarantie bij WASKO, die per september 2021 start.

  Amber Bakema
  Brasem 4
  2954 BN Alblasserdam
  telefoonnummer: 06-22484542

Plaats een reactie

*=Verplicht veld