Japans restaurant Oishi Fusion

PR-regen voor zwemselectie Door Water Fit

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – Zaterdag 12 oktober 2019 stond voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit het 2e deel van de Regio West Competitie (poule C) op het programma. De zwemmers reisden af naar Alblasserdam, waar het niet alleen buiten regende, maar ook in het zwembad zorgden de zwemmers van DWF voor een PR-regen. In totaal werden er 21 persoonlijke records (PR’s) verbeterd en mochten er 12 medailles mee terug naar Sliedrecht genomen worden.

Waar in de eerste wedstrijden van het seizoen al duidelijk werd dat de gehele selectie in de breedte stappen heeft gezet, was dat tijdens deze wedstrijd wederom goed zichtbaar. De 21 PR’s werden bij elkaar gezwommen door maar liefst 14 verschillende zwemmers.

Bob Hogendoorn en zijn zusjes Kim en Puck mochten met een grote glimlach terug naar huis. Zij zwommen met zijn 3en 5 PR’s bij elkaar (2 voor Bob, 2 voor Puck en 1 voor Kim). Op de 200 meter schoolslag wist Bob zelfs 8 seconden van zijn oude PR af te zwemmen. Daarnaast was er voor Bob 1 keer goud en 2 keer zilver en mocht Puck 2 keer goud ophalen. Ook leeftijdsgenootje van Puck, Vera van Houwelingen mag zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Zij zwom 2 PR’s en mocht ook nog eens 2 keer brons ophalen.

Zusjes
Op de 50 meter vrije slag voor de dames werd de aandacht toegetrokken door de tweelingszusjes Sanne en Lisa Nederveen. In een nek aan nek race wist Sanne uiteindelijk 4 honderdste sneller aan te tikken als Lisa, waardoor Sanne er met het goud vandoor ging en Lisa zilver op mocht halen. Lisa verbeterde daarnaast haar PR op de 200 meter rugcrawl met maar liefst 16 seconden (Sanne tekende hier ook voor een verbetering van haar PR – red.) en daarnaast verbeterde zij ook haar PR op de 50 meter vlinderslag nog. Naast bovengenoemde medailles mocht Sanne nog 2 keer naar het podium. Zij wist ook nog eens zilver en brons te behalen. Voor Lisa was er nog 1 maal goud.

Records
Joëlle Paans liet ook wederom zien dat zij goed aan het seizoen begonnen is. Zij wist haar beide races af te sluiten met een PR, waarbij haar 100 meter wisselslag zelfs 3 seconden sneller was vergeleken met haar tijd van eind vorig seizoen. Ook Liz Bijkerk en Sofie van Vliet wisten 2 PR’s te zwemmen, waarbij Liz op de 200 meter vrije slag haar oude PR met bijna 7 seconden wist te verbeteren. Er waren verder PR’s Amy Ambachtsheer, Silas van Bekkum, Thijs Militie, Sharon Voorsluijs en Delvin Oosterbaan (allen 1).

Kijken of misschien zelf zwemmen?
De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 26 oktober 2019. In Sliedrecht zal dan het 1e deel van het vriendschappelijke Minioren-Junioren-Jeugd-Senioren-Circuit afgelegd worden. Altijd al eens bij een wedstrijd van de zwemselectie willen kijken? De wedstrijd begint om 13.30 uur in bronbad De Lockhorst. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld