‘Poulidor’ Boer verrassend aan kop in onlineschaakcompetitie

SLIEDRECHT – Wout Boer staat bekend als de Raymond Poulidor onder de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Net als de Franse wielrenner werd hij heel vaak tweede in de race om het clubkampioenschap. Ook in andere competities was hij vaak de runner-up achter de kampioen. Ooit won Boer wel het OKD-toernooi, maar voor de rest staan er vooral tweede plaatsen op zijn palmares. Daar lijkt donderdagavond 26 november 2020 in de 4e online competitie een einde te komen.

Na de derde ronde staat Wout Boer namelijk fier bovenaan in de tussenstand. Hij kende opnieuw een sterke ronde – met uiteraard een tweede plaats – en staat zodoende met nog 2 ronden te gaan aan kop. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Zijn voorsprong is echter broos, maar voorlopig staat Boer aan kop in groep 1. Arjan van der Leij en Robert van Rekom maken voorlopig de top 3 compleet, maar vooral William Gijsen en Peter van den Bergh hebben uitstekende kansen om na de vierde ronde het stokje weer over te nemen. De derde ronde werd gewonnen door William Gijsen, die dus ‘Poulidor’ Boer en El Presidente Jerry van Rekom nipt voorbleef. Donderdag 3 december 2020 wordt in de avonduren opnieuw online geschaakt.