Politie vraagt geen jacht te maken op vos en dier niet te voeren

SLIEDRECHT – De Politie Eenheid Rotterdam Dierenwelzijn doet een beroep op de inwoners van Sliedrecht om niet op de gesignaleerde vos te gaan jagen. Ook wordt gevraagd het dier geen eten te geven.

Vrijdag 11 december 2020 iets na 09.00 uur is het dier in de Lepelaar gezien, in de wijk de Grienden in Sliedrecht-Oost. De vos loopt aan het einde van het pad. (Foto Maartje Muller)

“Beste bewoners, het jagen op de vos is niet nodig en zelf verboden 3.15 -3.16 Wet natuurbescherming. Een vos huist niet in de bewoonde wereld maar in het buiten gebied. Als zijn prooi daar niet beschikbaar is gaat deze wel eens de bewoonde wereld in. Voeder hem niet!”, schrijf de politie. De vos is sinds zondag 6 december 2020 iedere dag ergens in Sliedrecht gezien. 

4 gedachten over “Politie vraagt geen jacht te maken op vos en dier niet te voeren”

  1. Vanmorgen (14-12) om 08.30 liep de vos in de Reinenweer richting de Tolsteeg. Hij/zij liep op nog geen 2 meter langs mij en de hond.

  2. Nooit voeren! Vossen kunnen dragers zijn van hondsdolheid. Als die een kat/hond of zelfs kind bijten is dat levensgevaarlijk. Zie ook rivm.nl/kan-stadsvos-in-nederland-risico-zijn…

  3. Te laat. Ik heb gisteren de vos wat shoarmareepjes gevoerd, was kipshoarma, hij at het zo weg uit een bak gemengd met hondenbrokken. Groet bewoner van de Stobbe.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld