Politie maakt marktbezoekers bewust van signalen babbeltrucs

SLIEDRECHT – In Sliedrecht, maar ook in Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, houdt de politie deze week de ‘Week tegen babbeltrucs’. Agenten stonden woensdag 22 juni 2022 enkele uren op de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein

De politie stond met een statafel worden besproken. Het doel van de actie was senioren bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met babbeltrucs. Hier praat burgemeester Jan de Vries (CDA) met één van de aanwezige agenten. (Foto Politie)

Tot een subdoelgroep behoren kinderen, kleinkinderen, buren en andere contacten van senioren. Bezoekers van de markt konden aan agenten vragen stellen over babbeltrucs en andersom maakt de politie de (sub)doelgroep bewust van de signalen van babbeltrucs. Ze kregen een tasje van de politie mee met daarin folders over het thema. Via sociale media van de politie en via lokale media, zoals hier op online krant Sliedrecht24, wordt ook voortdurend aandacht geschonken aan het actiethema.

Online
Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs. “Een enorm laffe daad, die het vertrouwen van senioren in andere mensen aantast en waarbij vaak (veel) geld afhandig wordt gemaakt. Daarom hebben collega’s van basisteam Drechtsteden-Buiten besloten de krachten in de verschillende gemeentes te bundelen en gezamenlijk met een actieweek tegen babbeltrucs te komen”, zegt woordvoerder Esther Vonk van de Politie Rotterdam.

4 gedachten over “Politie maakt marktbezoekers bewust van signalen babbeltrucs”

 1. Ronald Huizer, de politie kennende zal zeggen: ‘Waar bemoeit u zich mee?’
  Zij zien het als een belediging.
  Misschien krijg ik een boete.
  Als ex-stadwacht/beveiliger weet ik dat men snel beledigd is.
  Ze zagen ons vroeger niet voor vol aan.
  De boa had er in het begin ook last van, maar er is nu een betere samenwerking.
  Gelukkig maar!

 2. Ik kijk nu al uit naar volgende week op de markt.
  Misschien zijn er nu wel tien agenten.
  En maar zeggen we hebben onderbezetting.
  Nou, wat doe je dan op de markt?
  Het kost toch alleen maar veel geld!

 3. Misschien had je een praatje met ze kunnen maken dan had je gelijk kunnen vragen waarom ze daar staan of je had eerst het verhaal hier boven gelezen dan had je misschien begrepen waarom ze daar zomaar stonden.

 4. ja was ook daar op de mart ja zag de burgemeester daar.wat mij opviel 5 agentes stonden bij hem die hadden beter boeven kunnen gaan vangen dan daar een beetje te praten.ik betaal niet voor niks hun salaris kom opnou dames aan het werk dit kost alleen maar geld.hoop dat het zo niet meer gebeurd 5 agentes staan niks te doen.stoppen hier mee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld