Politie gaat meer letten op afsteken vuurwerk

SLIEDRECHT – De politie heeft dinsdag 18 oktober 2016 besloten meer te gaan letten op het illegaal afsteken van vuurwerk. Er zijn meerdere meldingen binnengekomen. Met name rond het Burgemeester Feitsmapark maakt de jeugd zich schuldig aan het knallen.

Het is beslist nog geen jaarwisseling en dus mag er ook nog geen vuurwerk worden afgestoken. Toch gebeurt dit in Sliedrecht.

De laatste weken gebeurde dit soms avond aan avond. Inwoners schrijven op sociale media de laatste weken regelmatig over het afsteken ervan en de irritatie die dat oproept. Jeugd wordt verantwoordelijk gehouden voor het illegaal afsteken van het vuurwerk.

7 gedachten over “Politie gaat meer letten op afsteken vuurwerk”

  1. Het valt natuurlijk niet mee om als volwassene te infiltreren in een groep jongeren die overlast geven en om van binnenuit daders aan te wijzen. Alle jeugd fotografeert en filmt overlast. Het feit dat dit soort jongeren maar een heeeel klein deel is van de jeugd, het overgrote deel is jeugd DIE WEL DEUGD denk ik dat de politie de goedwillende jeugd moet inschakelen. Een soort van undercover jeugd
    🙂

  2. Klagertje,

    Dat klopt, maar je zult toch iets moeten verzinnen om dit te stoppen. Deze situatie duurt nl. al veel te lang. Wanneer het vanavond weer “raak” is kun je wachten op escalatie.

  3. Als je deze jongeren filmt komen ze er heel snel achter wie dat heeft gedaan, gevolg je bent de ss’er van de wijk met alle gevolge van dien !

  4. Beste allemaal, vuurwerk heeft een ontzettend grote aantrekkingskracht op jongeren. Zolang ze nog geen snelle auto kunnen betalen is dit de kick waar ze het mee moeten doen. Dan geldt m.i. ook dat net als bij te hard rijden een boete volgt, dit ook geldt voor vuurwerk afsteken voor het toegestane tijdstip. Wellicht kunnen buurtbewoners de daders filmen en die beelden delen met de politie. En voor de ouders van deze jongeren, wees een opvoeder en zorg dat je kind geen last is voor de gemeenschap.

  5. Park bij de Boog, speelplaats bij de Hopper, bij de tienhoog flats en ga zo maar door. Wat dacht je van die oude fabriek op de Rivierdijk, die al een paar keer in de brand heeft gestaan. Drukke tijden voor oom agent.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld