Plaquette voor jubilerende Diaconale Adoptie Commissie

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Maranathakerk vond maandagavond 20 november 2017 de jubileumavond van de Diaconale Adoptie Commissie plaats. Deze activiteit van de Hervormde Gemeente in samenwerking met Stichting Woord en Daad is in 1977 begonnen en bestaat inmiddels dus 40 jaar. Dat werd gevierd!

Diaken en commissielid Piet Verhoef neemt de ‘bedankplaquette’ in ontvangst. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De avond werd geopend door de voorzitter van de Diaconie, Marien Boers. Commissielid van het eerste uur Jan de Jager gaf een uiteenzetting over de start en snelle groei van de D.A.C. Er werd gestart met sponsoring van drie kinderen in derdewereldlanden. Dit groeide in twee jaar uit tot 100 kinderen. Op het hoogtepunt zijn zo’n 160 kinderen door gemeenteleden ondersteund. Op dit moment worden nog 130 kinderen gesponsord.
 
Plaquette
Commissielid Piet Verhoef gaf een uiteenzetting van de huidige werkwijze van de commissie. Vervolgens kwam Cor Jan Rink van Stichting Woord en Daad met een presentatie met filmpjes en verhalen over gesponsorde kinderen, o.a. uit Colombia. Rink gaf diaken Piet Verhoef als teken van dank voor de jarenlange sponsoring een plaquette in viervoud om op diverse plaatsen in eigen kerkgebouwen op te hangen. Tussendoor werd ook een aandoenlijk filmpje getoond, waarin gesponsorde kinderen zich dankbaar rechtstreeks tot hun Sliedrechtse ondersteuners richtten. Diaken Verhoef overhandigde Rink een cheque van € 360,00, waarmee aan 40 kinderen een ‘Gift of Love’ kan worden gegeven. De kinderen krijgen dan tijdens het kerstfeest een extra geschenk. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje. Een aantal medewerkers van Woord en Daad was nog even aanwezig voor onderling contact.

1 gedachte over “Plaquette voor jubilerende Diaconale Adoptie Commissie

  1. Jammer dat niet is vermeld dat er ook Woord en Daad koffie te koop was op deze avond. Deze koffie kan besteld worden door het formulier op de website in te vullen. De koffie wordt dan zonder extra kosten thuis afgeleverd.

Een reactie plaatsen