Plannen bouw Burger King, tankstation en autowasinrichting krijgen vorm

SLIEDRECHT – Wethouder Ed Goverde (PvdA) van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid heeft maandag 4 mei 2020 met een College Informatiebrief (CIb) de gemeenteraad geïnformeerd dat er aanvragen voor omgevingsvergunningen liggen voor de Sopraanweg, aan de rand van wijk Baanhoek-West, in Sliedrecht-West. Daar komt o.a. een tankstation, een autowasinrichting en een vestiging van hamburgerketen Burger King. 

Deze plattegrond geeft een overzicht van hoe het wegrestaurant van hamburgerketen Burger King en de directe omgeving eruit moet gaan zien. (Tekening via gemeente Sliedrecht)

Tekst gaat verder onder foto
Dit is de situatietekening.

Plannen zijn er voor het bouwen van een tankstation met andere alternatieve brandstoffen (LNG, CNG en Waterstof), een brandstofverkooppunt met ondergeschikte detailhandel, een autowasinrichting en op het naastgelegen perceel een wegrestaurant aan de Sopraanweg. Voor beide percelen (bedrijfslussen) is een gezamenlijke ontsluiting voorzien. Komen er meer verkeersbewegingen op de kruising Ouverture / afslag-oprit A15 Sliedrecht-West? Goverde: “De vestiging trekt naast werknemers van het (nabijgelegen) bedrijventerrein en bewoners van de omliggende woonwijk ook weggebruikers aan. Door de goede ontsluiting wordt extra verkeersdruk op het wegennet in de omgeving voorkomen.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Meest kansrijke locatie
Het tankstation waarbij een waterstofvulpunt wordt gerealiseerd heeft volgens Goverde ‘bestuurlijke prioriteit’ vanwege de regionale behoefte daaraan. “Diverse regionale bedrijven willen duurzaam investeren waarbij het gebruik van waterstof een hoofdrol speelt. Dit sluit tevens aan bij de duurzaamheidsafspraken die regionaal gemaakt zijn. Op dit moment is de locatie in Sliedrecht het meest kansrijk binnen de regio om op korte termijn aan deze behoefte te kunnen voorzien”, aldus Goverde in de CIb aan de leden van de gemeenteraad.

Tekst gaat onder tweet verder.

Bereikbaarheid
Het wegrestaurant met beoogde horecaformule op de planlocatie kan worden beschouwd als een fast-service-formule met landelijke en internationale bekendheid. Goverde: “Dat resulteert in een breed publiek. De expansie van deze keten is een direct gevolg van deze populariteit. Bereikbaarheid per auto en parkeergelegenheid in de directe omgeving wordt bij dit bedrijfstype voor consumenten een steeds belangrijker keuzemotief. Vanuit dit perspectief is de planlocatie zeer kansrijk, zeker in combinatie met het naastgelegen te realiseren tankstation. De beoogde locatie is ideaal aan de rand van een woonwijk, in de omgeving van een bedrijventerrein en aan goede ontsluitingswegen.” 

Plannen en toestemming
Binnen het bestemmingsplan mag een tankstation met reguliere motorbrandstoffen en een restaurant tot en met de vierde categorie (cafetaria’s/dagzaken/restaurants/hotels) worden gebouwd. “Omdat de aangevraagde alternatieve brandstoffen (H2 en CNG) niet in het bestemmingsplan worden benoemd, er ondergeschikte detailhandel plaats zal gaan vinden, een autowasinrichting wordt gevestigd en een wegrestaurant niet binnen de genoemde horecacategorieën past is een vergunning om af te mogen wijken van het bestemmingsplan noodzakelijk”, schrijft Goverde aan de gemeenteraad, “Met ons besluit van 21 april 2020 hebben wij besloten met toepassing van artikel = 2.12 lid 1a, onder 3˚ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, mee te werken aan de aanvragen.” De raad krijgt dit plan ter kennisgeving toegezonden.

15 gedachten over “Plannen bouw Burger King, tankstation en autowasinrichting krijgen vorm”

 1. Ik kan niet wachten tot de Burger King in Sliedrecht komt. Scheelt mij heel veel heen en weer rijden naar Rotterdam!
  Mensen die in de reacties tegen zijn in verband met gezondheid etc., niemand verplicht u om daar te gaan eten. Ik denk persoonlijk dat het een aanwinst is voor ons dorp.

 2. Ik vraag me dan toch af op welke gronden dit soort besluiten worden genomen. Dit kan toch niet meer anno 2020 waarin gezondheid, welzijn, duurzaamheid en milieu de belangrijkste thema’s zijn waarop je besluiten neemt.
  Er zijn genoeg alternatieven voorhanden in de buurt, plus lokale snackbars. Daarbij zijn er onlangs twee pizza afhaal restaurants geopend. Sliedrecht heeft geen ronkende fastfood rotonde nodig.

 3. Wat U niet wil dat U geschiedt doe dat ook een ander niet.
  Ons Christelijk blok in het gemeentebestuur heeft besloten een Fastfoodketen toe te laten op de grond van de Gemeente Sliedrecht.
  De algemene opinie en conclusie is dat dergelijke firma’s een kwaliteits-voeding verkopen die in algemene medische- en voedselbegrippen sterk afgeraden worden. Hoe kan een gemeentebestuur hun eigen jeugd dit aan doen? Hebben zij zo’n hekel aan hun jeugd en medebewoners?
  Wat te denken aan het aanzuigend effect, gemeentes die Sliedrecht aanspreken over het opruimen van afval wat daar op de openbare weg wordt gestort. Daarnaast de consequenties voor de omgeving, een drive in en verspreiding van het afval in de muziekbuurt. Waarschijnlijk zelfs tot ver in de omgeving. Voorbeelden van de afvalstorting zijn bekend in de omliggende omgeving. Hoe gaat het gemeentebestuur dit oplossen, waarschijnlijk door extra ambtenaren aan te stellen die dit moeten/mogen opruimen.
  Wat is het voordeel of nadeel voor de Gemeente Sliedrecht en zijn bewoners die voor de kosten en overlast opdraaien.

 4. Waarom komt er bij de afrit Wijngaarden A15 geen Lidl? Mooi de ruimte voor daar!! Zo’n hamburgertent zitten we niet op te wachten!!

 5. Een waterstof tankstation is een goede ontwikkeling voor de regio. Succes met het verder uitwerken. Wil je meer weten over waterstof? Kijk eens op allesoverwaterstof.nl

 6. Hoezo nog meer troep voor diabetes?
  Je gaat toch geen waterstof of andere fossielen brandstoffen nuttigen. 🤓

 7. Tja. Je heb altijd mensen die alleen maar troep en diabetes zien. Maar stiekem ga je ze daar toch een snack zien halen. Maar dat noemen ze nieuwsgierigheid.
  Maar net wat Denis zegt; Je heb altijd azijnzeikers.
  Ga eens bij de Mac kijken. je zie er geen vuil bakje op de straat liggen. En om de haveklap worden de volle vuilnisbakken geleegd.
  We zien je bij de opening Pieter, als er een gratis broodje wordt weggegeven.

 8. “Ik weet nu al wie er weer zullen tegenwerken.”
  Waarzeggerij is volgens de Nederlandse wet verboden.

 9. Lekker hoor! Maar, zal vast niet mogen van God, stel je voor dat er iets open op zondag. En voor degene die niks met geloof te maken heeft, kan mooi de pot op. Op deze manier blijf je in de jaren 50 wonen in Sliedrecht.

 10. Ha Pieter, waar was de azijn in de aanbieding? Volgende keer wat minder gulzig zijn wellicht…

 11. Ik weet nu al wie er weer zullen tegenwerken. Maar voor Sliedrecht is het een binnen haler. Nu even de te verwachten tegen party knok out meppen.(letterlijk. Anders worden er weer mensen boos op mij) En bouwen met die handel. En als dat gebeurt is, de volgende stap. Meer vrijheid voor ondernemers in Sliedrecht op zondag.

  En dan kunnen we concurreren met Dordrecht. En horen we er ook bij in Nederland.
  Zou Het nu eens mogelijk zijn om te knallen?? Het zou te gek zijn!!!
  En weer een paar honderd mensen en studenten een baan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld