Plan Watertorenterrein omvat diverse soorten woningbouw en rivierstrand

SLIEDRECHT – Wonen aan het water met een strand in de buurt, een boulevard (autoloos), herstel van de watertoren. De plannen met veel afbeeldingen voor de inrichting van het Watertorenterrein werden woensdag 29 november 2023 aan het eind van de middag gepresenteerd in één van de zalen van partycentrum De Lockhorst. Daarvoor was veel belangstelling. 

Een animatiefoto met zicht vanaf de rivier de Merwede. (Animatiefoto West8)

Watertoren BV gaat eind december 2023 een Omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen voor het afwijken van het bestemmingsplan. Er is een plan voor zo’n 180 woningen. “De gemeente gaat de aanvraag na de jaarwisseling beoordelen op o.a. compleetheid en toetsen aan de eerder gestelde kaders. Ook moet aan de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen worden gevraagd. Naar verwachting zal het besluit van de gemeente pas na de zomer 2024 kunnen worden genomen”, stellen de plannenmakers van AA-Planadvies uit Sneek in Friesland op de website Watertorenterrein

Tekst gaat verder onder foto. 

De watertoren en het bijgebouw worden opgeknapt en bieden straks plaats aan twee woon- en werkplekken. (Animatiefoto West8)

Inrichting terrein
Langs De Gantel komen de woningen in 2 of 3 bouwlagen + kap te staan en daar vindt ook het parkeren voor bezoekers plaats. De toekomstige bewoners parkeren zelf ondergronds. Langs de rivier wordt de bouwhoogte 3-4 lagen op de uiteinden, oplopend tot  5-6 lagen in het midden. “Daar wordt aan de boulevard ook een theeschenkerij gerealiseerd. In het water komt nog één vrijstaande woning. Het gehele terrein krijgt een prachtige inrichting, met nadruk op de looproute langs het water en verwijzingen naar de historie van het terrein”, lichten de plannenmakers toe. 

Bouwrijp maken
Als de gemeente een positief besluit neemt en de gevraagde vergunning afgeeft, dan wordt er nog niet gelijk gebouwd. “Het betekent dat de architecten aan de slag kunnen en een gedetailleerd ontwerp gaan uitwerken. Maar voordat er bouwvergunningen kunnen worden aangevraagd zal het terrein moeten worden schoongemaakt en bouwrijp gemaakt. Ook moeten er nog een aantal aanvullende onderzoeken plaatsvinden en een saneringsplan worden opgesteld. Mogelijk kiezen we ook voor gefaseerde uitvoering, misschien moet dat zelfs vanwege de stikstofwetgeving”, schrijft AA-Planadvies.

8 gedachten over “Plan Watertorenterrein omvat diverse soorten woningbouw en rivierstrand”

  1. Hoe kan een Gemeente het goed gaan vinden torens op betonnen palen en een rib in de rivier leggen.. we hebben het over ruimte voor de rivier en dit mag dan wel? dit lijkt niet helemaal zuiver!!!

  2. Eindelijk weer wat voortgang. Ik zie er naar uit dat ik gewoon daar weer eens langs de rivier kan lopen en zitten. Het is gewoon zonde dat het nu verboden gebied is en niemand er wat aan heeft. Plankgas erop en plannen realiseren.👍

  3. Ambitieus plan maar wel voor de bemiddelde mens. Dat er na ruim 30 jaar eindelijk iets gaat gebeuren op die locatie juich ik toe, maar ik vraag me oprecht af of er voor de juiste doelgroep wordt gebouwd. Ik vrees dat deze bouw doorstroom in het huizenaanbod niet zal bevorderen, voor jongeren en starters onbereikbaar waardoor een verdere vergrijzing van Sliedrecht een feit is.

  4. Wat een gaaf plan, goed doordacht en nog veel groen. Hier zou ik graag op termijn willen wonen!

  5. Ziet er goed uit, als er nog ruimte is voor horeca, ijsje halen op zondagmiddag👌🏻 goed vertoeven op een bankje langs de rivier dan.

  6. Het wordt vast prachtig, maar zijn dit dan de betaalbare woningen waar Sliedrechters op zitten te wachten?

  7. Welk uitzicht van de huidige bewoners? Ze kijken nu naar een gribus bende. Vanaf de waterkant zeer fraai gezicht. Vanuit het dorp bezien jammer van de hoogbouw…
    Wel mooie stijl, veel beter dan de huidige smakeloze dijkwoningen.

  8. flats 5 of 6 hoog. naam rivierdijk maar veranderen in uitzichtloze dijk. uitzicht van huidige bewoners kompleet weg. echt weer gem sliedrecht, alleen geld is belangrijk. idem met flats in park. laten we ons maar geen dorp meer noemen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld