Plan voor boek over voormalig theater De Bonkelaar

SLIEDRECHT – Er zijn plannen om de historie van het voormalige theater De Bonkelaar samen te gaan vatten in een boek. Dan gaat het om de verhalen van toen met foto’s en de optredens van Herman Brood, tot Golden Earing en Rasta Rostelli. Jaren was het uitgaan naar De Bonkelaar met zijn theater, voorstellingen en club J & B de normaalste zaak van de wereld. Daar zat je in het weekend! 

Optredens waren er van verschillende bands en daar zaten grote namen bij, zoals Golden Earring. Hier in de grote kleedkamer op vrijdag 13 november 1981. (Archief Bonkelaar Sliedrecht)

Het idee om de verhalen te bundelen komt van Bonkelaar Sliedrecht. “Wij van de Bonkelaar Sliedrecht willen graag jullie mening horen! Al geruime tijd word ik benaderd met de vraag / voorstel alle foto’s, artikelen etc. te bundelen in boekvorm. De historie van de Bonkelaar is roemrijk en het zou zonde zijn als dit Bonkelaar-archief steeds verder weg zou zinken in de vergetelheid. De complete boekhouding met foto’s contracten etc. is reeds vernietigd na de ontmanteling van de Stichting”, zegt Michiel van Houselt.

Centrum
Menige Sliedrechter is volgens hem maar wat trots dat het toch echt wel in dit dorp plaatsvond met optredens van diverse grote namen, televisieopnamen en Sinterklaas. Maar ook carnaval, beurzen en de bibliotheek. Van Houselt: “Het ontmoetingscentrum “De Bonkelaar” was het centrum voor en door de gehele gemeenschap van Sliedrecht en omgeving. Geef je mening, laat je horen en praat mee. Nog meer ideeën? Graag! Het gaat om het totale plaatje van De Bonkelaar, dus niet alleen de concerten” Een tekstschrijver, een uitgever-drukker en een professioneel schrijver zouden al zijn gevonden. Ook worden sponsoren voor het boek en ambassadeurs voor promoting gezocht.

Informatie doorsturen
Verhalen, foto’s en andere informatie mag gemaild worden naar: m.houselt@chello.nl

4 gedachten over “Plan voor boek over voormalig theater De Bonkelaar”

  1. Het lijkt mij een prima idee om een boek over de Bonkelaar te schrijven. Het stond met recht midden in de gemeenschap. Ik ben nu op leeftijd. Maar in de gloriejaren waren wij trouwe bezoekers van het theater. Met genoegen denken mijn vrouw en ik terug aan optredens van Seth Gaaikema, Herman van Veen, Brasil Tropical (Heel gewaagd voor die tijd) en niet te vergeten André Rieu met zijn toen nog kleine salonorkest.Ik ben een van de aanstichters geweest van Carnaval in de grote zaal en foyer. 500 carnavalisten in huis met optredens van toen bekende radio en Tv artiesten als de Twee Pinten en Sjakie Schram. Muziek van een live orkerst en de onovertroffen boerekapel de Brijhappers van Crescenndo. Samen met een paar bestuursleden hebben wij de eerste gesprekken met de eerste directeur Cyriel van Dijk in de “bouwput” gevoerd. Geld hadden we niet maar animo des te
    meer

  2. ik was er in 80 jaren disco shows/kinder project doewat. Helaas denk ik niet interessant genoeg.

  3. Het bouwen van de Bonkelaar was een idee van Burgemeester Chris van Hofwegen, het is in al die jaren een blok aan het been van de Sliedrechtse Gemeenschap geworden.

  4. Dat de bescheiden van de stichting is vernietigd, dat begrijp ik nog wel. Toen werd er ook al fraude gepleegd en zakken gevuld. Laten we dit debacle van Sliedrecht in financieel opzicht maar heel snel vergeten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld