Pijnlijk verlies voetballers eerste elftal v.v. Sliedrecht

NIEUWEGEIN / SLIEDRECHT – Na twee prima wedstrijden tegen sterke amateurelftallen en een geslaagd trainingskamp in Valencia, is het Sliedrecht zaterdag 19 januari 2019 niet gelukt om de koppositie te behouden/verstevigen in de 1e klasse C. In Nieuwegein werd teleurstellend met 1-0 verloren van staartclub SV Geinoord.

Coen v.d. Waal belaagd door twee Geinoord spelers. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een veel sterker Sliedrecht wist tegen laagvlieger SV Geinoord (voorlaatste in de competitie) niet tot scoren te komen. Het veldoverwicht van Sliedrecht kon niet worden omgezet in kansen. Te veel slordigheden zorgden er voor dat de thuisclub, die heel veel spelers achter de bal hielden, niet echt in gevaar kwam. Een aantal kleine mogelijkheden en wat afstandsschoten van Sliedrecht brachten de gastheren niet in verlegenheid. Een 0-0 ruststand was dan ook het resultaat van een matige eerste helft.

Erg teleurgesteld
Na de pauze een onveranderd beeld, waarbij de echte wil om te winnen bij Sliedrecht leek te ontbreken. Halverwege de tweede helft moest Sliedrecht zelfs een tegengoal incasseren. Een uitval bracht de zojuist ingevallen Timo Meerding in schietpositie die hij dankbaar benutte en 1-0 scoorde. In het restant van de wedstrijd probeerde Sliedrecht nog wel de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs, de 2e nederlaag deze competitie was een feit. Trainer Dennis van der Steen was dan ook erg teleurgesteld na de wedstrijd en vond de nederlaag zelfs “pijnlijk”. Dinsdag 22 januari 2019 speelt Sliedrecht in Breda in de volgende bekerronde tegen zondag hoofdklasser Baronie, aanvang 20.00 uur.