‘Periodiek bestuurlijk overleg met alle zorginstellingen, politie en gemeente’

SLIEDRECHT – Er komt een vast overleg tussen zorginstellingen, de hulpverlening en de gemeente Sliedrecht. Dat staat in de beantwoording van vragen van lokale politieke partij PRO Sliedrecht. “De ervaren overlast heeft aanleiding gegeven om met Yulius in gesprek te gaan en afspraken te maken. Daarbij beperken we ons niet tot Yulius, er wordt– naast het bestuurlijk overleg tussen Yulius en gemeente – een periodiek bestuurlijk overleg met alle zorginstellingen, politie en gemeente georganiseerd”, schrijft het College van B & W in de beantwoording aan raadslid Maria Stam-Smeets (PRO Sliedrecht.

Aanleiding is de situatie rond zorginstelling Yulius en ‘ervaren klachten van inwoners’ met betrekking tot cliënten van Yulius. Er wordt geen datum van het eerste overleg genoemd in de beantwoordingsbrief aan PRO Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht zegt destijds verschillende bestuurlijke gesprekken te hebben gevoerd. Dat heeft niet tot schriftelijke afspraken geleid, omdat de gemeente Sliedrecht zegt niet in de positie te zijn om daar afspraken over te maken. College: “De uitwisseling van cliënten binnen Yulius is een verantwoordelijkheid van Yulius zelf.”

Verantwoording en communicatie
Het Meldpunt Zorg en Overlast is het aangewezen meldpunt voor klachten. “Dat staat in contact met onze lokale professionals. We hebben geconstateerd dat dit meldpunt onvoldoende gebruikt wordt, omdat het onvoldoende bekend is. Wij zullen vanuit de gemeente de komende periode investeren in het (verder) bekend maken van dit meldpunt om te zorgen dat inwoners en ondernemers weten waar ze terecht kunnen om te melden. Daarnaast verwachten wij van de zorginstellingen dat zij hun verantwoording nemen in een actieve communicatie naar
de inwoners van Sliedrecht”, aldus het college.

4 gedachten over “‘Periodiek bestuurlijk overleg met alle zorginstellingen, politie en gemeente’”

  1. Het was toch zo nodig om dergelijke instellingen in normale woonwijken te plaatsen? Midden in bos en natuur was vlgs de grote jongens niet goed voor reïntegreren in de maatschappij. Veel mensen die psychiatrisch ziek zijn worden nóóit meer beter, ontoerekeningsvatbaar en onvoorspelbaar.
    Gemeente én instelling neem beide je verantwoording!!
    Wandelen onder begeleiding en gemeente veiligheid voor de bevolking.

  2. Schuift de gemeente nu de verantwoording af? De gemeente is wél verantwoordelijk voor de veiligheid en welzijn van hun burgers! Wat zal het antwoord hierop van Pro Sliedrecht zijn?

  3. Zoveel inzet van politie en daarbij heeft Dordrecht sliedrecht 200k betaald toen is sliedrecht akkoord gegaan met huisvesting van die gasten ze hadden op oud ziekenhuis terein een gesloten unit moeten bouwen

  4. College zegt; “de uitwisseling van cliënten binnen Yulius is een verantwoordelijkheid van Yulius zelf”…..tja dat is zo, maar de meldingen gaan over als ze buiten op de openbare weg lopen en overlast veroorzaken, toch?? Cliënten die zich aanpassen is niks mis mee. Maar het ging toch over de overlastgevers? De openbare weg is toch de verantwoording van de gemeente, politie?
    Of begrijp ik nu verkeerd? Benieuwd welk antwoord Pro Sliedrecht hierop heeft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld