‘Pas als waarde auto aan Rivierdijk onder dagwaarde ligt, wordt deze weggehaald’

SLIEDRECHT – De auto die al ruim een jaar staat geparkeerd op de Rivierdijk ter hoogte van de dijksynagoge wordt niet weggehaald. Ook al wil de buurt dat wel. Zaterdag 9 juli 2022 is handhaving bij de auto komen kijken. “Die mogen de auto niet weghalen. Pas als de waarde van de auto onder de dagwaarde ligt, wordt de auto weggehaald”, zegt buurtbewoners René van den Bos, die nu al die tijd vanuit zijn huis tegen het geparkeerde voertuig aankijkt.

Het onkruid groeit inmiddels onder een auto vandaan. Wie is de eigenaar? (Foto René van den Bos)

Handhaving bevestigde volgens Van den Bosch dat de auto er zomaar nog een jaar kan staan. Van den Bos op sociale media: “Dat gaan we echt niet laten gebeuren. Jullie krijgen een week de tijd om het op te lossen. Anders lossen wij het zelf op. Kap gewoon met je verschuilen achter regeltjes en kastje muur antwoorden.” Omdat de auto voorzien is van kentekenplaten, is de eigenaar bekend. Van den Bos baalt dat (daarom) geen actie wordt ondernomen.

11 gedachten over “‘Pas als waarde auto aan Rivierdijk onder dagwaarde ligt, wordt deze weggehaald’”

 1. Goedemorgen allemaal,
  Dank voor de reacties. De eigenaar is aangeschreven en reageert niet. Aangezien de auto uit de verzekering is en uit de APK, vind ik dat na ruim een jaar! het best redelijk is om de gemeente te verzoeken de auto weg te halen.
  Tuurlijk, het is niet het grootste probleem, dat weet ik ook wel. Maar ik ben er echt allergisch voor om van het kastje naar de muur gestuurd te worden met kulargumenten, op een hele redelijke vraag.
  De openbare weg is geen autokerkhof 😀

 2. Goede avond mannen broeders ik heb even gekeken voor jullie op rdw Deze auto is uit de APK vanaf 08- 09-2021 dus hij mag niet aan de openbare weg staan waar en bij wie hij voor de deur staat,en even een antwoord op de vorige schrijver je kan mag een auto 2 maanden van te voren keuren en hij mag er niet overheen ,

 3. Ik kom er 5 keer per week langs. Staat al weken !! een aanhanger aan de lantaarnpaal daar zonder kentekenplaat . Achter het blauwe autootje daar hoor je niemand over.

 4. Ik ben het met Ronald Kroon en Adrie Hamburg eens, d.w.z. wat maakt het uit wat voor relatief kleine auto er “voor je deur” staat en ik zou me in eerste instantie ook afvragen wat er met de eigenaar aan de hand is. Ziek, eenzaam, misschien – helaas of inderdaad – al enige tijd overleden, et cetera.
  In die zin ben ik het wel met de reactie van anderen eens, dat het goed is als de politie na gaat wie de eigenaar is, maar dan – met name – hoe het met die eigenaar gaat.
  Oftewel, eerst de gezondheidstoestand van de eigenaar en dan pas de auto.
  Ik hoop in elk geval, dat mijn naaste buren er zo over zouden denken!
  Enneh – voor mijn buurtgenoten – ik heb de overtuiging, dat jullie dat wel als eerste denken en niet eerst mijn auto weg laten slepen o.i.d. zonder je af te vragen hoe het met de eigenaar gaat.
  Overigens, geen zorgen, zowel mijn auto als ik zijn van plan om nog een heel tijdje mee te gaan 🙂

 5. Wat is het probleem dan? Een auto is een auto. Wat maakt het nou uit welke auto er staat, wat voor kleur die heeft en hoelang hij blijft staan? Als de eigenaar gewoon z’n zaakjes op orde heeft, dan maakt het toch niet uit hoelang zijn auto daar blijft staan? Of wilt u misschien zelf daar graag elke dag parkeren en ziet u deze parkeerplaats als uw eigendom?

 6. Gewoon raampje intikken,eve stuur slot kraken en afspelen met een een andere auto.Niet wachten op politie,handhaving of andere slapgeleuter clubje.Gewoon heft in eigen handen nemen en ballen tonen.

 7. Misschien is er wel een reden waarom die auto daar staat. Is de auto APK goedgekeurd? Als de verzekering en mrb betaalt worden is de eigenaar bekend. Kleine moeite voor handhaving of politie om daar langs te gaan om te kijken of alles in orde is (hoe vaak hoor je niet dat er iemand al lang dood in huis ligt). Als de APK keuring meer dan 2 maanden is verlopen kan de auto m.i. weggesleept worden (mag deze niet op de openbare weg stil staan). Kleine moeite voor René Bos toch om dit op de RDW site te controleren als hij zich daaraan stoort. Als alles in orde is er geen reden om de auto weg te halen.

 8. Als er mrb betaald wordt dan mag de auto gewoon geparkeerd staan en kan de politie er niets mee.

 9. Als er een kenteken opzit kun dit toch natrekken en kijken of er verzekering en wegenbelasting betaald wordt. Zo niet wordt er toch bekeurd,
  Als dit niks opleverd kan die auto toch afgevoerd worden?

 10. Kentekencheck doen bij de RDW en de kentekenhouder de opdracht geven de auto weg te halen.
  Kleine moeite groot plezier.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld