Japans restaurant Oishi Fusion

Partijen in Provinciale Staten hebben buik vol van vervoerder Qbuzz

DEN HAAG / SLIEDRECHT / REGIO – In 2020 komt er een hoorzitting rond vervoerder Qbuzz. Provinciale Staten (PS) van Zuid-Holland willen weten hoe vervoerder Qbuzz in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem gaat leveren aan de reiziger wat ze moeten leveren. Anneloes van Hunnik (GroenLinks), Lies van Aelst (SP) en Gerard van de Breevaart (ChristenUnie/SGP) roepen Qbuzz en andere betrokkenen op naar PS voor tekst en uitleg. Ook in Sliedrecht zijn er veel klachten over de vervoerder en eerder kenbaar gemaakt door onder meer CDA Sliedrecht. 

“Het OV is in deze regio essentieel. Om het OV optimaal te benutten hebben we een goede dienstverlening nodig. Daar ontbreekt het steeds weer aan”, stelt Van Aelst. Vanaf het begin van de concessie in december 2018 worden er volgens haar soms grote problemen ervaren met dienstverlening. “Om die reden is er in juni van dit jaar vanuit PS al en keer gesproken met onder andere Qbuzz. Dit heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad”, zegt Van Hunnik.

Hoorzitting
Ook vanuit de verantwoordelijke provinciebestuurder is druk uitgeoefend om aan de gestelde regels van de concessie te voldoen. “Alles overwegende hebben we met ChristenUnie/SGP, GroenLinks en SP besloten het initiatief te nemen tot dit relatief zware middel: het houden van een hoorzitting met als doel een kwalitatief goed OV, waar reizigers op kunnen vertrouwen en waarvoor ze graag alternatieve vervoermiddelen laten staan”, laat Van de Breevaart weten. Het initiatief is door alle partijen in Provinciale Staten ondersteund. Van de Breevaart: “Dat geeft aan dat het een breed gedragen zorg is waar we met elkaar aan gaan werken.” De verwachting is dat de hoorzitting in januari 2020 gaat plaatsvinden.

2 gedachten over “Partijen in Provinciale Staten hebben buik vol van vervoerder Qbuzz”

  1. Wat dacht je van dubbele afschrijving?
    Twee keer in één maand tijd meegemaakt samen met mijn vriendin?
    Wie weet hoeveel passagiers nog meer?
    Zonder het te weten!

  2. Is altijd wat bussen die niet komen opdagen treinen die overvol zitten het houd maar niet op is een groot drama je moet voor je werk maar afhankelijk zijn van het openbaar vervoer

Plaats een reactie

*=Verplicht veld