Paas geeft kaders aan die SGP-ChristenUnie komende tijd graag ziet

SLIEDRECHT – Raadslid Cees Paas (SGP-ChristenUnie) beet dinsdag 10 juli 2018 het spits af bij de behandeling van de Kadernota 2019. Hij leidde zijn betoog in over zijn gevoel in de raad als raadslid. “En met het nieuwe college wat er zit, het enthousiasme dat ze uitstraalt en de zin om weer vier jaar een bijdrage te leveren voor Sliedrecht geeft de fractie SGP-ChristenUnie het vertrouwen dat bovengenoemd kader ook meegenomen zal worden de komende vier jaren.” Paas kwam met vijf kaders.

Cees Paas aan het woord in de gemeenteraad.

“Zorg voor elkaar en zeker ook voor de mensen die extra zorg nodig hebben is en blijft belangrijk. Iedereen moet mee kunnen doen. Communicatie is ook vanuit en door onze gemeente belangrijk. Blijvende aandacht moet er zijn voor een heldere en duidelijke communicatie ook voor bijvoorbeeld laaggeletterden. Zorg voor elkaar kan ook betekenen dat gedoe in de buurt moet worden opgelost. We zijn blij dat buurtbemiddeling is opgezet en zijn benieuwd naar de resultaten van de startevaluatie die in oktober met Tablis Wonen wordt gedaan”, aldus Paas. Ook de mantelzorgers die zeer waardevol werk doen moeten blijvend worden ondersteund. “Maatschappelijk gezien is hun inzet van onschatbare waarde.”

Energietransitie
De waardering van activiteiten die maatschappelijk meerwaarde bieden door middel van een subsidie hebben we vast gesteld als beleid. Beleidsregels voor sport- en cultuursubsidies moeten hierop ook zo snel mogelijk aansluiten zodat alle subsidies verstrekt worden volgens het vastgestelde beleid. “De grote opgave die we de komende jaren hebben op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie. Hoewel ik, als techneut, vaak warm wordt van alle technische vernuft wat wordt bedacht, moeten we ook niet het sociale aspect uit het oog verliezen. Eerder heeft de SGP-ChristenUnie fractie hier al wat over gezegd en dat herhalen we graag.Zorg dat bewustwording gericht is op het bebouwen maar vooral ook bewaren van de mooie aarde. Maak mensen bewust dat tomeloze groei en de wegwerpmaatschappij nietgehandhaafd kan worden als er maar een zonnepaneel op het dak gelegd wordt. Leer mensen dat de beste manier om iets moois door te geven aan je kinderen kan als je zelf nu al zuinig aan doet”, sprak Paas, “Het natuur en milieueducatie centrum De Hooizolder doet dit al bij alle schoolkinderen. Zou
dit niet verder uitgebreid moeten worden zodat ook alle volwassenen bereikt worden? Zoiets moeten we vasthouden en als het nuttig is verder uitbreiden wat ons betreft.”

Groen
Bij klimaatadaptatie is de vergroening van het dorp ook een belangrijk punt. “Prachtig dat we met de coalitie hebben kunnen afspreken het aantal bomen in Sliedrecht met 10% te laten groeien. Een mooi vervolg van de onlangs aangeplante wilgen langs de parallelweg. Een deel van deze bomen zal komen te staan in het Groen van Prinstererpark. Onze fractie verzoekt het college de realisatie van dit park zo ver mogelijk naar voor te halen in de planning van het CUP. Natuurlijk in goed overleg met de huidige gebruikers, zodat zij ook een passend alternatief hebben voor hun maatschappelijke activiteiten”, verwoordde Paas.

Beweegredenen
Het laatste kader wat zijn fractie mee wilde geven is gericht op het samenwerken, zojuist al evenaangestipt. Paas: We staan aan het begin van een raadsperiode. Laten we als raad investeren in elkaar en in het college. Niet pas aan het eind, maar juist aan het begin. Om naar elkaar te luisteren en door te vragen naar beweegredenen van de ander, om op die manier verbinding te zoeken, erkenning, om zo samen te werken aan de bedoeling. Dit geldt niet alleen voor ons in dit huis maar ook in alles wat buiten gebeurt. Er zijn zoveel goede ideeën, er is zoveel
enthousiasme en gedrevenheid om het beste voor Sliedrecht te zoeken. Laten we daar energie in steken.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld