Oud-wethouder Harinck overleden

SLIEDRECHT – Oud-wethouder in de gemeente Sliedrecht André Harinck (83) is maandag 4 februari 2019 overleden. Dat maakt zijn familie dinsdagmiddag 5 februari 2019 aan Sliedrecht24 bekend. Hij woonde sinds bijna anderhalf jaar in Stichting Waardeburgh locatie zorgcentrum Overslydrecht. 

André Harinck was wethouder in Sliedrecht en later burgemeester van de gemeente Dodewaard, in de Betuwe. (Foto via Familie Harinck) 

André Harinck was de jongste zoon van Dirk Harinck, die aan de Stationsweg een kapsalon had. Als lid van de CDA-fractie in de Sliedrechtse gemeenteraad kreeg hij lokale bekendheid. Na zijn raadslidmaatschap volgde de functie van wethouder in Sliedrecht. Enkele ambtstermijnen later werd Harinck benoemd tot burgemeester van de gemeente Dodewaard, in de Betuwe.

Terug in Sliedrecht
Na zijn pensionering keerde Harinck terug naar zijn geboortedorp Sliedrecht en betrok een woning aan de Batelier. Hij was enkele jaren actief als voorzitter van de plaatselijke Oranjevereniging. Voor zijn maatschappelijke betrokkenheid werd Harinck benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds anderhalf jaar woonde André Harinck met zijn echtgenote Jannie Harinck-Korporaal in Overslydrecht. Zijn vrouw overleed medio november 2018.

Condoleance
Er is gelegenheid tot condoleren in uitvaartcentrum De Drechtstreek, Jan Steenstraat 71 op vrijdag 8 februari 2019 van 13.30 tot 13.50 uur. Aansluitend zal om 14.00 uur de afscheidsplechtigheid worden gehouden, waarna de begrafenis om circa 14.30 uur plaatsvindt op de algemene begraafplaats aan de Thorbeckelaan.

2 gedachten over “Oud-wethouder Harinck overleden”

  1. Inderdaad een hele maatschappelijk betrokken man en een goeie leraar op de Da Costa school en kon altijd heel goed vertellen over de nieuwe Da Costa aan de Valkweg. Mooie herinneringen aan mijnheer Harinck. Heel veel sterkte aan de familie.

  2. aan die man hele goede herinneringen, hij gaf ook maatschappijleer op de daCosta Mavo. Veel sterkte familie!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld