Oud-voorzitter lokale omroep MerweRTV Peter Klein overleden

SLIEDRECHT – Voormalig voorzitter van de lokale omroep Stichting MerweRTV drs. Peter Klein (60) is vrijdag 1 februari 2019 overleden. Dat maakt donderdagmiddag 7 februari 2019 de omroep bekend. Klein was al enige tijd ziek.  

Deze maand zou hij 61 worden. Peter Cornelis Klein. Soms kwamen de omroep hem weer tegen, zoals te zien op deze foto uit 2005, organisator van het roeien met de Rotary in Hardinxveld-Giessendam, uiteraard met een microfoon in zijn hand. (Archieffoto via Stichting MerweRadio)

In 1991, kort na de oprichting kwam Peter Klein in het bestuur van Radio Sliedrecht en hij werd al snel penningmeester. In juni 1992 werd Klein voorzitter en zijn directe collega Rien Bakker penningmeester. Klein gaf zo’n zes jaar leiding aan toen nog Radio Sliedrecht, wat later omgedoopt in Stichting MerweRadio.
 
Organisator
De jaren tot 1998 waren voor de omroep zeer intensief, waarbij tweewekelijks werd vergaderd. In de tijd van Klein als voorzitter werd er verhuisd van een oude school naar een gebouwtje aan de Stationsweg, de naam gewijzigd naar Stichting MerweRadio, kocht de radioautomatisering aan zodat de zender overdag te horen zou zijn, werd door hem baanbrekend gesproken met de toenmalige gemeente Graafstroom (later jaren uitzendgebied van de omroep) en de aanzet voor tekst-tv (later MerweTV) gegeven. 
 
Sterke invloed
Huidig voorzitter van Stichting MerweRTV is Riny Mourik en hij beschrijft de periode van Klein als ‘een mooie radiotijd’. “Waarin een aantal van ons met Peter Klein mee liepen in een gezellig stukje van zijn leven, gezamenlijke ervaringen deelden binnen ‘onze club’ en van hem hebben geleerd. Terugkijkend heeft Klein een sterke invloed gehad op de structuur van onze stichting en omgang met de overheid, zoals deze er nu nog staat”, aldus Mourik. Peter Klein gaf na twee bestuurstermijnen in 1998 aan het bestuursstokje over te willen dragen, om meer tijd aan andere zaken te kunnen besteden, waaronder zijn eigen bedrijf, muziek en ander bestuurswerk. 

Activiteit
Samen met Peter Klein is toen in 1998 een grotendeels nieuw bestuur samengesteld, om de nieuwe (tv)uitdagingen, van toen, aan te gaan. Klein faseerde uit en was vanaf 2000 niet meer actief betrokken bij onze stichting, maar dat maakt zijn prachtige bijdrage natuurlijk niet minder mooi. Tot kortgeleden was Peter nog betrokken bij ander (vrijwilligers)werk, o.a. als voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam.

Begrafenis
Vrijdag 8 februari 2019 wordt een dankdienst gehouden voor het leven van Peter Klein. Dat is om 13.30 uur in de Johannes de Dooperkerk, Buorren 37 in Warns. Aansluitend zal Peter Klein worden begraven op de begraafplaats naast de kerk. Vanaf 13.00 uur is de mogelijkheid voor condoleren in de kerk. Na de begrafenis is iedereen van harte uitgenodigd in De Spylder, Buorren 23, om de familie te ontmoeten en te condoleren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld