Oud-schooldirecteur Verhoef nieuwe voorzitter van Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Joost Verhoef is vanaf vandaag, dinsdag 1 december 2020, de nieuwe voorzitter van het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt. Hij neemt de voorzittershamer over van Ad van Willigen, die na zes jaar heeft besloten zijn bestuursfunctie neer te leggen.

Joost Verhoef hanteert vanaf nu de voorzittershamer van het Sliedrechts Museum. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Joost Verhoef is geen onbekende in Sliedrecht. Hij was tot zijn pensionering in 2015 directeur van de openbare basisscholen De Wilgen en Roald Dahl. Ook was hij jarenlang bestuurslid en later secretaris van Stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie. Verhoef neemt in een moeilijke periode de voorzittershamer over. Door alle maatregelen rondom covid-19 is het lastig om in te schatten wat op korte termijn de mogelijkheden zijn voor het museum. Ondanks dat heeft Verhoef er enorm veel zin in en kijkt hij er naar uit om het museum weer ‘een stukje verder op de kaart te zetten’.

Bewerkstelligd
“Er is een tiet van komen en een tiet van gaan” aldus Van Willigen, die door de jaren heen zijn doelen voor het museum heeft weten te realiseren. Zo heeft hij in zijn bestuursperiode de lang gekoesterde wens van een aanbouw achter het museum helpen realiseren. Ook was hij nauw betrokken bij het onder één dak brengen van het Sliedrechts Museum, de Historische Vereniging Sliedrecht en de Genealogische Vereniging De Stamboom onder de noemer het Historisch Platform Sliedrecht.

Club van 100
Er is een meerjarenbeleidsplan opgesteld en ook was hij, samen met Bas Visser en ondersteunt door Miranda Visser, de drijvende kracht achter de oprichting van de Club van 100. De leden van deze club leveren een financiële bijdrage aan het museum in de geest van de grondleggers van het museum; de heren Bos, Kalis en Visser. Zij hadden zich tot doel gesteld de historie van Sliedrecht te bewaren voor het nageslacht door geld samen te brengen en het museum op te starten. Mede dankzij de bijdrage van de Club van 100 heeft het museum een eigentijdse invulling kunnen geven aan een deel van de vaste tentoonstelling in de vorm van ‘De Tijdlijn van Sliedrecht’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld