Oud-presentator en journalist Aad van den Heuvel overleden

HILVERSUM / SLIEDRECHT – De in Rotterdam geboren voormalig tv-presentator en journalist Aad van den Heuvel (1935) is afgelopen overleden. Dat maakte zijn familie maandag 15 juni 2020 bekend. Van den Heuvel groeide op in Sliedrecht. Hij was al geruime tijd ziek. Aad van den Heuvel is 84 jaar geworden. 

Voor het toenmalige radioprogramma ‘Stad & Streek, deze week! van lokale omroep MerweRTV sprak journalist Peter Donk met Aad van den Heuvel. Later kwam er een boek met honderd portretten van mensen die opgroeiden in de Alblasserwaard, geschreven door Peter Donk, waarin ook Van den Heuvel stond. Fotograaf Richard van Hoek maakte voor het boek de foto’s. (Archieffoto Richard van hoek / Sliedrecht24)

Van den Heuvel vertrok uit Rotterdam na het bombardement op de stad en zijn ouders vestigden zich aan de Molendijk, in het pand (van de familie Volker) waar nu het Nationaal Baggermuseum is. Hij was enig kind. Zijn vader voer op een schip en was soms lange tijd van huis. “Net zoals bij zoveel vrouwen in Sliedrecht zwaaide mijn moeder de scepter bij ons thuis”, vertelde hij eerder aan Donk. Na de HBS en een studie voor sportleraar werkte Van den Heuvel aanvankelijk bij de krant als sportverslaggever. Door toeval kwam hij bij televisie terecht. “Voor de microon bij ‘Stad & Streek, deze week’ van MerweRadio legde hij dat destijds uit. Voor een interview had hij bij de KRO een afspraak met directeur Jan Castelijns. Dat zou gaan over sport en televisie. Castelijns was echter in de veronderstelling dat Van den Heuvel kwam solliciteren. Het gesprek kreeg een andere wending. Van den Heuvel belandde bij het actualitietenprogramma Brandpunt, dat juist van start ging. Hij stopte bij de krant”, zegt Peter Donk, “De rest is geschiedenis!” Aad van den Heuvel werd presentator en verslaggever. In 2002 richtte hij met onder andere Walter Etty De NieuweOmroep op. Donk werd lid van de Ledenraad.

Tekst gaat verder onder tweet.

Tv-loopbaan
Met zijn reportages viel hij verschillende keren in de prijzen. Hij deed verslag vanuit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Van den Heuvel was ook betrokken bij de opzet van nieuwe programma’s, zoals de Van Speyk-show en was hij acht jaar presentator van de Alles is anders show met Han van der Meer. Deed de Middageditie en Gedane zaken. Groot succes had hij met het satirische consumentenprogramma Ook dat nog! Vijftien jaar lang was hij daarvan presentator en eindredacteur. Met het programma won Van den Heuvel in 1990 de Gouden Televizierring. Op de radio presenteerde hij onder ander NOS ‘Met het oog op morgen’. Zaterdag 13 juni 2020 was de uitvaart in kleine kring. Later volgt nog een herdenkingsbijeenkomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld