Oud-ondernemer en videomaker Wim Oor overleden

SLIEDRECHT – Voormalig ondernemer van de Videotheek en oprichter van Schoonmaakbedrijf Oor (SBO) Wim Oor (73) is maandagmorgen 23 januari 2017 overleden aan vermoedelijk een hartstilstand. Dat maakte zijn familie woensdag 25 januari 2017 bekend.

Wim Oor was in zijn vrije tijd actief als videomaker en secretaris van online omroep RTV Holland. (Foto RTV Holland)

In zijn vrije tijd maakte Oor vooral historische video-opnamen en die verschenen met enige regelmaat op dvd. Opnamen maakte hij privé of voor bijvoorbeeld de Roald Dahlschool. In Sliedrecht was hij de laatste jaren door zijn video-opnamen bekend.

Samenwerking
Wim Oor werkte nauw samen met Peter Donk Productions, onder meer uitgever van Sliedrecht24. Hij leverde met enige regelmaat video-opnamen aan bij artikelen op deze website. Ook deed Wim Oor geluid op locatie bij de televisiedocumentaire van Peter Donk Productions ‘Maarten W. Schakel, Het leven van een polderjongen’, die menige keer werd uitgezonden op NPO Politiek (voorheen Politiek24) bij de NOS. Geboren Amsterdammer Oor was ‘een Sliedrechter geworden’. Hij was ook sinds de oprichting in 2014 secretaris van de Stichting RTV Holland, dé Nederlandse internetomroep met de studio in Sliedrecht. Wim Oor wordt vrijdagmorgen gecremeerd in Dordrecht.

De redactie van Sliedrecht24 is aangeslagen door dit onverwachte nieuws. Wat was hij een mooi mens; gedreven, ambitieus, warm, betrokken en altijd in voor een grap. We zullen hem missen!

Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “Oud-ondernemer en videomaker Wim Oor overleden”

 1. Ach ….
  ik was maandag net op zoek naar zijn telefoonnummer om hem te vragen te filmen bij het leggen van de eerste Sliedrechtse Struikelstenen. Kon het niet zo snel vinden en dacht “ik kom hem deze week nog wel ergens tegen”.
  Niet dus en nooit meer. Met Wim is er weer een Sliedrechter minder die gevoel heeft voor de historie van ons dorp.
  Heel veel sterkte voor de familie.

 2. Vroeger altijd een filmpie halen bij Wim.
  Was gezellig en altijd grapjes maken…
  Wim, je was een beste vent!
  rip

Plaats een reactie

*=Verplicht veld