Organisatie gelast herdenking Wereldlichtjesdag 2021 af

SLIEDRECHT – De jaarlijkse Wereldlichtjesdag herdenking, die zou plaatsvinden zondag 12 december 2021 kan helaas geen doorgang vinden in verband met de coronamaatregelen. Dat maakt de organisatie dinsdag 30 november 2021 bekend. “Het is bijzonder spijtig dat we deze beslissing hebben moeten nemen”, licht voorzitter Adrie Stuij van Stichting Sliedrecht Bruist toe.

Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Sommigen herdenken een volwassen kind en anderen een heel jong of een nog ongeboren kind. Tijdens de samenkomst worden de kinderen herinnerd door middel van het branden van kaarsjes en door te luisteren naar muziek, zang, troostende woorden en gedichten. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Ieder jaar op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Sinds 2014 organiseert Stichting Sliedrecht Bruist dit ook in Sliedrecht. Over de hele wereld en ook in veel dorpen en steden in Nederland worden op deze dag om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes gebrand, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Vanzelfsprekend waren er tijdens de voorbereidingen al twijfels of we de herdenkingsbijeenkomst zouden kunnen organiseren. Stuij: “Helaas zien we dat het virus weer fors om zich heen grijpt. Naast het feit dat we graag willen instaan voor de gezondheid van de bezoekers moeten ook de omstandigheden passen bij deze herdenking. Helaas is het laatste op dit moment niet het geval.” Voor het eerst zou Wereldlichtjesdag worden georganiseerd in samenwerking met Orchis Uitvaartzorg, de herdenking had plaatsgevonden in Afscheidshuys Valkenhorst bij Orchis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld