Oranje Fonds schenkt Grand Café € 13.700,00

SLIEDRECHT – Het Oranje Fonds schenkt het Grand Café van Stichting Welzijnswerk in 2016 een bijdrage van € 6.500,00. Als het eerste jaar succesvol is, kan de stichting rekenen op nog twee jaar een bijdrage van € 3.600,00. Dat meldt de stichting vrijdag 13 november 2015. 

Het Grand Café is een ontmoetingsplaats en heeft zowel een inloopspreekuur van het Financieel Café als van het Taal Café. Bezoekers kunnen met specifieke vragen over financiële zaken of op het gebied van taal terecht bij getrainde vrijwilligers die meekijken, advies geven of kunnen doorverwijzen. Het Taal Café is ook een ontmoetingsplaats voor vrijwillige taalcoaches en voor mensen die (beter) Nederlands willen leren. 

Blij
Stichting Welzijnswerk Sliedrecht is erg blij met deze bijdrage van het Oranje Fonds. Directeur Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Brigitta Müller: “Door deze gift is het mogelijk om aan de bewoners van Sliedrecht een nieuwe laagdrempelige voorziening aan te bieden.” De bijdrage wordt onder andere gebruikt voor het aanschaffen van computers en om vrijwilligers verdiepende trainingen aan te bieden.  

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Grand Café
Het Grand Café vindt elke eerste donderdagavond van de maand plaats in gebouw De Reling, aan de Industrieweg 13 tussen 19.00 en 20.30 uur. Het eerstvolgende Grand Café is donderdagavond 3 december.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld