Opvoering musical ´Wereldnieuws´in kerkgebouw

SLIEDRECHT – De Musicalgroep Besoyen is zaterdag 30 januari 2016 te zien in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat. Dan voeren zij de musical ‘Wereldnieuws, een goed bericht’ op. De uitvoering begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

De musical vertelt op een herkenbare wijze verschillende (bekende) verhalen. Zij speelt zich af in de dagen nadat Jezus van Nazareth is gekruisigd. Nieuws van toen wordt actueel gemaakt. (Foto Musicalgroep Besoyen)

Kenners zeggen dat je dit niet mag missen. 

Krant
Dagelijks brengt de krant ‘Wereldnieuws’, het nieuws bij de bewoners van Jeruzalem. De krantenjongens nemen ons mee naar het Israël in de tijd van de Romeinen. Wat staat er in de kranten? ‘Wereldnieuws, Wereldnieuws’, roepen de krantenjongens. ‘Arrestatie bij de Olijfberg, Joden woest op Jezus, veel Joden in de stad voor het Pesachfeest’. Petrus wil het nieuws niet horen. Petrus is in de war. ‘Al die jaren voor….voor niks!’ Hij begrijpt het niet, maar hij gaat op zoek naar antwoorden. Misschien kan de krant ‘Wereldnieuws’ hem daarbij helpen.

Geen pauze
Het is een musical met een lach en een traan voor jong tot oud. Een eeuwenoud verhaal wordt opnieuw vertelt. De boodschap (van Pasen) wordt gebracht op een eigentijdse, Bijbelgetrouwe en toch laagdrempelige wijze. Met scenes die elkaar in hoog tempo opvolgen, zal er in de 75 minuten durende musical dan ook geen pauze zijn. De musical is geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder. Musicalgroep Besoyen, brengt musicals met een boodschap. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden

Plaats een reactie

*=Verplicht veld