Optisport Sliedrecht geeft uitleg na discussie op social media

SLIEDRECHT – Optisport Sliedrecht reageert op kritiek dinsdagavond 8 januari 2019 op social media door een aantal inwoners van Sliedrecht over het uitvoeren van zwemlessen bij bronbad De Lockhorst. Dat gebeurde onder meer door Cees Paas, de nieuwe fractievoorzitter van de SGP-ChristenUnie. Hij bekritiseerde onder meer het doorbetalen van zwemlessen op feestdagen.

Je hebt een keuze uit zwemlessen bij Optisport Sliedrecht in bronbad De Lockhorst. (© Foto RPAS Peter Donk / DroneTV.nl)

“Bij inschrijving moet een inschrijfformulier worden ingevuld en op onze algemene voorwaarden staat de regel dat er bij feestdagen de les wordt doorbelast. Dit is destijds – lang geleden – een afspraak met de gemeente Sliedrecht geweest. Het staat op onze algemene voorwaarden die de mensen meekrijgen op het moment dat ze inschrijven en dus ook hun handtekening zetten. Verder staat het ook in de bevestigings-e-mail die de mensen krijgen op het moment dat ze bij ons gaan starten met de zwemles. Dus informeren wij ze nogmaals over de regeling.”, reageert woordvoerder Elize Worthington van Optisport Sliedrecht. Sliedrecht24 wees het zwembedrijf op de online discussie en vroeg Optisport Sliedrecht om een reactie. 

Overleg
De zwemonderwijzers bij Optisport Sliedrecht houden vier weken lang de leslijsten bij en voeren gedurende deze vier weken de voortgang in. Daarna worden ze verwerkt in het leerlingvolgsysteem. Worthington: “Niet in ieder traject zal je wekelijks voortgang zien, omdat bijvoorbeeld het aanleren van schoolslag langer in beslag neemt. De scoremodule is een landelijk medium wat vooral in het leven is geroepen voor de zwembaden waarbij de ouders niet bij de zwemlessen aanwezig zijn. Bij ons zitten de ouders aan het bad of op de tribune en hebben zo iedere week zicht op wat er gebeurt. Daarnaast hebben we iedere 8 weken kijkles waarbij de ouders in de gelegenheid worden gesteld om vragen over de voortgang van hun kind te stellen. Zelfs naast deze kijklessen is het mogelijk om van gedachten te wisselen met de zwemonderwijzer voor – of na de les of anders door middel van een terug bel verzoek.”

Niet onnodig langer
Over de opmerking dat Optisport Sliedrecht de kinderen langer dan nodig hier houden, zegt het bedrijf eerlijk te zijn. “Dat dit niet gebeurt. Wij houden ons aan de eisen die gesteld worden door de BREZ 2.0. Met het uitgeven van een diploma geven wij de garantie dat een kind zwemveilig is. We begrijpen dat het in de ogen van sommige ouders het niveau al eerder bereikt zou zijn, maar de veiligheid staat bij ons voorop. Dus de “beïnvloeding” van ouders is hierbij niet van toepassing”, laat Worthington weten. 

2 gedachten over “Optisport Sliedrecht geeft uitleg na discussie op social media”

 1. Cees Paas is de leider van de grootste machtsfactor in het gemeentebestuur van Sliedrecht, de SGP-ChristenUnie fractie.
  Nog maar kortgeleden is het contract tussen het gemeentebestuur en Optisport, de uitbater van zwembad De Lockhorst, verlengd.
  Hij, Cees Paas, had dus alle gelegenheid om, of het contract aan te (laten) passen, of om de samenwerking met Optisport te verscheuren, in plaats van nu boos en verdrietig te spelen cq te zijn.

 2. Wel vreemd dat een fractievoorzitter van een politieke partij zo het nieuws haalt!
  Waarom niet rechtstreeks communiceren met Optisport?
  Zo kan Optisport in een “kwaad” daglicht worden gesteld.
  Maar het is goed dat Optisport weer reageert.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld