Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Oproep; ‘Slot op de mond en boter op het hoofd’

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Van de illegale uitstoot van mogelijk 500 kilo kankerverwekkende perfluoroctaanzuur (PFOA) per jaar tussen 1985-2001 via de Viton-installatie moeten meerdere mensen hebben afgeweten, die nauw betrokken waren bij de controle, vergunningverlening, dan wel betrokken bij het chemiebedrijf DuPont. Sliedrecht24 komt graag met hen in contact. 

De fabriek van DuPont (nu Chemours Nederland), aan de overkant van de rivier, tegenover de Sliedrechtse wijk Baanhoek. (Twitterfoto Jeroen van den Bos)

Deze mensen hebben zich schuldig gemaakt aan milieucriminaliteit. De provincie Zuid-Holland en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid hebben aangifte gedaan tegen de huidige eigenaar van het bedrijf Chemours Nederland, maar hebben zij zelf controle verzaakt? Of wie is hier (financieel) beter van geworden en houdt zijn mond. Wie liet steken vallen?

Oproep
Wie zette een knijper op zijn neus, kreeg een slot op de mond en heeft boter op zijn hoofd? Maar wil nu praten. Sliedrecht24 komt graag in contact met (oud-)werknemers, (voormalige) controleurs en andere betrokkenen, die hiervan afwisten en anoniem hun verhaal willen doen. Wij garanderen verschoningsrecht. Mail ons: info@sliedrecht24.nl of stuur een dm in Twitter @sliedrecht24

2 gedachten over “Oproep; ‘Slot op de mond en boter op het hoofd’”

  1. Realiseer me ineens dat ik dr zes jaar naast gewerkt heb. Wat is er bekend over de gevolgen?

  2. Heel goed, dat hier ALLE aandacht aan wordt besteed! Deze ZAAK moet tot op de (vervuilde) bodem worden uitgezocht, er zit vast en zeker een (vies) luchtje aan… Je zou maar werknemer van DuPont zijn (geweest) en hier jaaarenlang aan blootgesteld zijn… En dat geldt ook voor inwoners van Sliedrecht en Dordrecht en omstreken…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld