Oprichter United by Music en zanger Shorty naar Zuid-Korea

PYEONGCHANG / SLIEDRECHT – In 2006 begon zanger Arthur Shorty zijn artiestencarrière bij United by Music. Twaalf jaar later krijgt hij een bijzondere uitnodiging. Of hij namens United by Music van dinsdag 7 t/m zaterdag 11 augustus 2018 wil optreden in Pyeongchang, Zuid-Korea. 

Voor Arthur de Kort (artiestennaam Arthur Shorty) uit Ridderkerk komt een droom uit. (Foto United by Music)

Shorty is gevraagd om namens United by Music op te treden tijdens het Special Music and Art Festival in Pyeongchang. Een cultureel festival dat ontstaan is tijdens de Winter Special Olympics, waar mensen met een beperking uit de hele wereld mogen optreden. “Het evenement duurt vijf dagen, die worden gevuld met verschillende concerten, maar ook workshops en sociale activiteiten vertegenwoordigen in Zuid-Korea”, zegt Van Wijngaarden, die meereist naar Zuid-Korea.

Organisatie
United by Music werd in 2006 opgericht door Sliedrechter Joris van Wijngaarden. Met de stichting hoopt hij dat mensen met een beperking een kans krijgen om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Het is zijn droom om United by Music over de hele wereld te introduceren. Inmiddels heeft de stichting vestigingen in Nederland, Noorwegen, Roemenië en Noord-Amerika. Arthur is één van de allereerste artiesten en een geweldige entertainer.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld