Opnieuw verlies voor eerste elftal v.v. Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook de tweede competitiewedstrijd is voor Sliedrecht in een teleurstelling geëindigd. Zaterdag 28 september 2019 verloor het eerste elftal op sportpark De Lockhorst van L.R.C. uit Leerdam. Het werd 2-4

Quincy Bartens draait weg van zijn tegenstander (Foto Marco Sala)

Met nog steeds een waslijst aan geblesseerde spelers heeft Sliedrecht getracht de verloren competitie ouverture van vorige week tegen Kloetinge uit te poetsen. Alhoewel Sliedrecht fris opende kwamen de gasten toch na acht minuten op voorsprong door een misverstand in het gelegenheidsduo van Sliedrecht, waarvan Arwin van Soest dankbaar gebruik maakte (0-1). Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap vanaf de vleugel door Jordy de Jong werd hard ingekopt door Dennis Verhoef (1-1).

Keeper
In die fase was Sliedrecht duidelijk de betere partij. Zowel Jordy de Jong, als Luciano van Harlingen en Dennis Verhoef waren een paar keer heel dicht bij een tweede goal. Of de juiste richting ontbrak of keeper Mark van Ingen voorkwam het scoren. Sliedrecht voerde de druk op en keeper van Ingen groeide in zijn rol en was achteraf de man die voor zijn ploeg de zege veilig stelde. Na een half uur was Van Soest opnieuw de verdediging te slim af en scoorde 1-2. Al met al een teleurstellende eerste helft, waarbij Sliedrecht zich stuk liep op de stugge verdediging en waarbij de uitvallen van L.R.C. de weifelende Sliedrechtse defensie regelmatig in de problemen bracht.

Tegen lat
Anthony Fortes Furtado verving in de tweede helft Maxime Kivaka en het tij leek te keren. Van Harlingen kopte in de eerste minuut al tegen de lat, maar het noodlot sloeg opnieuw toe toen een schot van Bart Barendregt via de schoen van Coen v.d. Waal in de bovenhoek verdween (1-3). Na een uur kwam Jeroen Muilwijk Quincy Bartens aflossen, maar Sliedrecht bleef met zichzelf worstelde en vond steeds keeper van Ingen op zijn weg. Via een strafschop van Marciano Simonis kwam Sliedrecht nog wel dichtbij (2-3), maar toen kort voor tijd de veel te ver voor zijn doel staande keeper Donatz werd verrast door Maikel v.d. Water (2-4) was de tweede nederlaag een feit. Zaterdag 5 oktober 2019 reist Sliedrecht naar Zaltbommel en speelt om 14.30 uur tegen Nivo Sparta.