Opleidingsmarkt in Albert Schweitzer ziekenhuis

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Schoolverlaters die (misschien) voor een carrière in de ziekenhuiszorg willen kiezen, kunnen zich vrijdag 26 januari 2018 uitgebreid oriënteren tijdens de jaarlijkse Opleidingsmarkt in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Bezoekers kunnen zich laten informeren over tal van medische, verpleegkundige en zorgondersteunende functies die er zijn in het ziekenhuis. Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over hun werk en om een kijkje te geven achter de schermen van de beroepspraktijk. (Archieffoto Albert Schweitzer ziekenhuis)

Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden (en hun ouders) kunnen gewoon binnenlopen tussen 16.00-20.00 uur op de locatie Dordwijk / Gezondheidspark.

Beroepen
De oriëntatie op het beroep staat centraal, het is dus geen banenmarkt waar vacatures te vinden zijn. Er zijn onder meer informatiekraampjes, presentaties en rondleidingen. Uiteraard is er ook informatie voorhanden over de opleidingen die horen bij de getoonde beroepen, waaronder opleidingen tot verpleegkundige, arts, analist pathologie, radiodiagnostisch laborant, longfunctieanalist en verloskundige. De opleidingsniveaus lopen uiteen van mbo- tot wo-niveau.

Nieuwe doelgroep
Dit jaar richt de markt zich ook op een nieuwe doelgroep: verpleegkundigen die al gediplomeerd zijn en die een specialisatie willen gaan doorlopen, bijvoorbeeld tot SEH-, IC- of CCU-verpleegkundige. Daarmee speelt het ziekenhuis in op het tekort dat momenteel overal in het land bestaat aan verpleegkundigen met een specialisatie, vooral op het gebied van de acute zorg. Ook hierbij gaat het om een algemene oriëntatie op de specialisatie, niet over vacatures.

Een reactie plaatsen