Opening Financieel Café en Taal Café in De Reling

SLIEDRECHT – Stichting Welzijnswerk houdt donderdagavond 1 oktober 2015 de eerste ‘Grand Café-avond’. Op deze avond is er zowel een inloopspreekuur van het nieuwe Taal Café als van het nieuwe Financieel Café.

Het Grand Café is volgens Stichting Welzijnswerk een laagdrempelige plaats voor ontmoeting en advies.

Taal Café
Het Taal Café is volgens Stichting Welzijnswerk Sliedrecht bedoeld voor leerlingen die beter Nederlands willen leren spreken en voor taalbegeleiders. Vrijwilligers van het Taal Café beantwoorden vragen, geven advies over taalcursussen in de omgeving of helpen bijvoorbeeld met huiswerk. Taalbegeleiders kunnen advies krijgen over lesmaterialen. Het Taal Café is volgens de stichting ook een leesplek en een plaats van ontmoeting voor leerlingen en begeleiders.

Financieel Café
Bij het Financieel Café kunnen mensen terecht voor vragen en advies over financiële zaken, zoals huur- en zorgtoeslag of het invullen van formulieren. Maar mensen kunnen ook hulp vragen voor bijvoorbeeld het ordenen van de thuisadministratie. Verder is ondersteuning te krijgen wanneer bepaalde voorzieningen digitaal moeten worden aangevraagd. Eventueel worden mensen doorverwezen naar een andere instantie, of kan een afspraak worden gemaakt bij het Bureau Sociaal Raadslieden.

Donderdagavond
De Grand Café-avonden vinden elke eerste donderdagavond van de maand plaats. Bezoekers kunnen van 19.00 uur tot 20.30 uur zonder afspraak binnenlopen bij gebouw De Reling , Industrieweg 13 in Sliedrecht. Voor zowel het Taal Café als het Financieel Café geldt, dat bezoekers worden geholpen door geschoolde vrijwilligers.

Voor meer informatie kunnen mensen bellen naar de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht; Taal Café: Judy Weterings; Financieel Café: Marjan Bisschop. Tel.nr. 0184 – 416729.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld