Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Onvoldoende zicht en geen verkeerslichten kunnen tot gevaarlijke situaties leiden

SLIEDRECHT –  In de Rembrandtlaan staan ter hoogte van de kruising met de P.C. Hooftlaan/Prof. Kamerlingh Onneslaan aan beide kanten borden voor tegenliggend verkeer, waarbij de ene kant op de andere kant moet wachten. Soms is de verkeerssituatie onoverzichtelijk en zouden daar verkeerslichten beter zijn.

In de praktijk komt het vaak voor dat beide kanten elkaar regelmatig tegenkomen, omdat de lengte van de enkele rijbaan eigenlijk iets te lang is om echt goed overzicht te hebben. Bovendien komt er op dit punt links- en rechtsafslaand verkeer uit de P.C. Hooftlaan. Dit zorgt regelmatig voor onoverzichtelijke en gevaarlijke (zie foto) situaties. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Regeling van het verkeer door middel van verkeerslichten zou de situatie veiliger kunnen maken. Bij een andere kruising Rembrandtlaan / Willem Kloosweg is recent een ongeluk geweest. In de Rembrandtlaan wordt momenteel op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt. 

4 gedachten over “Onvoldoende zicht en geen verkeerslichten kunnen tot gevaarlijke situaties leiden”

 1. In de avond als het donker is, ziet men voetgangers op de Deltalaan ook niet lopen. Betere verlichting zou w.s. helpen.

 2. Soms kan je je ook afvragen wat oudere mensen – en trouwens niet alleen oudere mensen – op een elektrische fiets doen…. Het gaat zooo onnatuurlijk hard! En dat terwijl de reactiesnelheid van deze personen niet echt beter wordt.
  Ik vind het heel erg als een 83-jarige aangereden wordt en gun haar haar mobiliteit maar vraag me echt af of je zulke mensen gebruik moet laten maken van een elektrische aandrijving…….

 3. De hele infrastructuur van Sliedrecht is belabberd.
  Vrachtwagens die te groot zijn en hals brekende toeren uit moeten halen om overal te kunnen komen
  Het hard rijden wordt alleen maar gestimuleerd door geen maatregelen te nemen
  Ondoordachte werkzaamheden uitvoeren op drukke doorgang wegen etc etc

  Men moet nog een hoop leren

 4. Hier word totaal voorbij gegaan aan het gedrag van sommige (en misschien toch wel een hoop) weggebruikers die totaal geen boodschap hebben aan de borden en bijbehorende regels. Dat ga je niet oplossen met stoplichten….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld