Onverzekerde auto staat al meer dan een jaar geparkeerd op Rivierdijk

SLIEDRECHT – Aan de Rivierdijk staat al meer dan een jaar een auto geparkeerd. Op zich niet erg, want iemand kan voor lange tijd (voor het werk) van huis zijn. De auto is onverzekerd! Bewoners hebben geen idee van wie de auto is en daarom besloot bewoner René van den Bos een Fixi-melding bij de gemeente Sliedrecht te doen. Nu drie weken later heeft hij nog steeds geen bericht gehad. 

Het onkruid groeit inmiddels onder een auto vandaan. Wie is de eigenaar? Wie liet de auto ruim een jaar geleden achter op deze plaats? (Foto René van den Bos)

De wagen staat in een parkeervak bij de dijksynagoge. “De auto is dus uit de verzekering en waarschijnlijk defect achtergelaten”, concludeert Van den Bos. Dinsdag 28 juni 2022 heeft hij de gemeente opnieuw verzocht om maatregelen te nemen. 

Reactie
De gemeente heeft dinsdagmiddag gereageerd via sociale media. “Wij zijn er mee aan de slag. Wij hebben op verschillende manieren contact gezocht met de eigenaar om te vragen de auto te verwijderen. Wij mogen de auto niet verwijderen, omdat er geen regels overtreden worden”, schrijft de gemeente aan Van den Bos, die weer antwoordt: “Inmiddels mist de auto al een nummerbord en is het dus een ‘wrak’. Volgens mij kunnen jullie dan wel handelen?”

2 gedachten over “Onverzekerde auto staat al meer dan een jaar geparkeerd op Rivierdijk”

  1. Niet alleen verzekerd ook wegenbelasting moet betaald worden maar sliedrecht zegt veel maar doet weinig kijk maar eens naar de straten in de vogelbuurt allemaal gaten vallen er nu al in gevaarlijk kan zo iemand ze nek breken maar stel eens voor dat ze moe worden van werken

  2. Je auto moet wanneer hij op de openbare weg staat verzekerd zijn. Zo niet, dan krijg je een boete. Met andere woorden, degene die de eigenaar is van deze auto heeft dus al aardig wat boetes ontvangen. Zolang je die netjes betaalt is er dus niet zoveel aan te doen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld