Japans restaurant Oishi Fusion

Online krant Sliedrecht24 staat tijdens Baggerfestival aan haven

SLIEDRECHT – Online krant Sliedrecht24 bestaat zaterdag 29 juni 2019 precies vier jaar. De jubilerende lokale digitale uitgave staat die dag tijdens het dertiende Baggerfestival op de Schuttevaerkade schuin achter het raadhuis aan de haven en pakt groot uit in zichtbaarheid. Maak bovendien kans om zaterdag via Sliedrecht24 ‘mee te vliegen’ met FlyboardTeam NL. Sliedrecht24 geeft drie vluchten weg! Lees daarom beslist verder!

Lezers en adverteerders van Sliedrecht24 worden van harte uitgenodigd om langs te komen. Voor hen is er uiteraard een verrassing, want een jarige trakteert. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De redactie voor de online krant gebeurt die dag vanaf het festivalterrein. Sliedrecht24 verzorgt vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 een fotopagina ‘Baggerfestival 2019 in beeld’. Wie vragen heeft of gewoon eens mee wil kijken is dit de gelegenheid. 

Win flyboarding
Maak jij straks een vlucht? FlyboardTeam NL geeft demo’s flyboarding. Bij de eerste drie demo’s kan er iemand de eerste paar minuten ‘meevliegen’. Dat is zaterdag 29 juni 2019 om 1030 uur, 11.45 uur en 13.15 uur. Sliedrecht24 geeft deze drie vluchten weg en roept onder de jeugd op om zich aan te melden, want je mag maximaal 65 kg wegen. Ook moet je in het bezit zijn van je zwemdiploma.

Aanmelden
Opgeven kan t/m woensdag 26 juni 2019 12.00 uur uitsluitend per e-mail: info@sliedrecht24.nl o.v.v. Flyboarding. Je hoort daarna spoedig of je tot de winnaar van deze prijs behoort. Zet in de e-mail je naam, adres, woonplaats, tel.nr. leeftijd en je gewicht. Alle gegevens zijn noodzakelijk.


Tekst gaat verder onder tweet.

Artikelen
Sliedrecht24 is in vier jaar tijd enorm gegroeid. “We werken volledig als krant, maar totaal anders als een papieren krant. Interviews maken we vaak per e-mail. Werkt uitstekend! In juni 2015 hadden we ons voorgenomen rond vijf of zes berichten per dag te brengen. Dat zijn er tegenwoordig soms wel vijftien. De doorlooptijd van berichten is groot. Als journalist gaat alles door de molen. Berichten worden eerst gecheckt en komen dan online. In de afgelopen jaren hebben we gezien wat beter of anders kon. Noem het anoniem reageren. Dat is niet meer mogelijk. Je kan gerust zeggen dat de online krant staat als een huis en volwassen is geworden”, zegt eindredacteur Peter Donk.

Groei
De online krant wordt veel gelezen en is zeer bekend in Sliedrecht. Dag en nacht wordt aan updates en nieuwe artikelen gewerkt. Altijd actueel breed in berichtgeving! Sliedrecht24 kent een vaste groep lezers en veel volgers op sociale media. Donk: “In de maand na de start in juni 2015 waren er in juli 2015 in totaal 19.693 pagina’s geopend. In de maand mei 2019 zaten we op 483.885 geopende pagina’s. Dagelijks groeien we op sociale media. Neem Facebook met zo’n 6.000 vrienden, ruim 2.000 volgers op Twitter, bijna 1.600 volgers op Instagram. We doen op alle kanalen op sociale media mee. Zo zitten we ook op o.a. Youtube, Periscoop en Soundcloud. We hebben een groot bereik, snel met nieuws en berichten zoals het is. We zijn zodoende interessant voor de adverteerder.”

Eerste jubileum
In juni 2020 bestaat Sliedrecht24 vijf jaar. “Het eerste jubileum willen we vieren met het dorp Sliedrecht. We hebben er wel ideeën over en er met een enkeling al over gesproken. Het blijft nog even een verrassing, want er is nog niets concreet”, zegt Peter Donk. Sliedrecht24 is inmiddels een gevestigd ‘merk’ en niet meer weg te denken uit de Sliedrechtse samenleving. Donk: “Met de geplaatste artikelen op de online krant wordt elke dag weer een stukje geschiedenis over Sliedrecht beschreven. Historisch van grote waarde. Het is nooit het doel geweest, maar een mooi bijkomend voordeel.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld