Onderzoek naar energiezuinig zwembad met of zonder omliggende gemeenten

SLIEDRECHT – Rond deze tijd geeft het College van B & W opdracht voor een onderzoek naar een nieuw te bouwen zwembad. Alleen als gemeente Sliedrecht of een gezamenlijke zwembad met omliggende gemeenten. Een ‘opdrachtformulering wordt voorbereid’ bericht de gemeente Sliedrecht maandag 9 januari 2023. Dat gebeurt op verzoek van de collegepartijen SGP-ChristenUnie, CDA en VVD.

Voor de zomer willen de collegepartijen duidelijkheid van het college. Het afbreken van bronbad De Lockhorst op termijn is genoemd in verband met de aanleg van een nieuwe weg richting Sliedrecht-Noord. Een eventuele locatie voor een nieuw bad is nog niet genoemd. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Aanleiding was de aangenomen motie 4.3a van dinsdag 8 november 2022: ‘Duik weer fijn, energiezuing moeten we zijn!’ Daarin werd het College van B & W verzocht te onderzoeken of -al dan niet in samenwerking met omliggende gemeenten – een zo energiezuing mogelijk zwembad kan worden gerealiseerd. Gevraagd is om de uitkomsten van het onderzoek voor 1 juli 2023 met de gemeenteraad te delen. 

7 gedachten over “Onderzoek naar energiezuinig zwembad met of zonder omliggende gemeenten”

 1. De wereld van ambtenaren blijkt SPEKGLAD en gevaarlijk onbetrouwbaar. Keer op keer beloven met informatie maar keer op keer blijkt het onjuiste, onduidelijke en ontoereikende informatie

 2. Mooi antwoordt van Sliedrecht 24 op mijn reactie. Maar slaat nergens op.
  Er heerst momenteel heel veel onrust in de wijk waar de nieuwe weg moet komen. Dank zij een wedhouder die niet eens op de hoogte was van wat er nu werkelijk gaat gebeuren. Dhr. Ton Spek zou nader uitleg aan zijn ambtenaren vragen, en er nader op terugkomen. Heeft hij op de info avond gezegd.(tot nu toe nog niks) Er wordt meer onrust gezaaid nu er weer achter de schermen over het zwembad wordt gekonkeld. En weer kom dan het stikstof probleem weer om de hoek kijken.
  Maar wat denk je????? Ze hebben weer iets nieuws de wereld in geholpen om van het gas af te komen!!! Je krijgt er ASTMA van.
  BELACHELIJK.

 3. Blijft toch interessant, die politiek. Eerst een ontzettend onduidelijk plan met wazige tekeningen, daarna de reacties afdoen als ‘zover zijn we nog niet’, dan gewoon akkoord door het overgrote deel van de gemeenteraad, dan plotseling zwembad weg en korfbalvelden etc., dan nieuw zwembad omdat plotseling het oude zwembad niet energiezuinig genoeg blijkt te zijn onder de idiote kreet: ‘duik weer fijn, energiezuinig moeten we zijn’ (alsof we kinderen zijn), dan samen met Hardinxveld-Giessendam, nu plotseling met omliggende gemeenten of helemaal zelf en als klap op de vuurpijl gaan de coalitiepartijen zelf vragen stellen over iets wat ze zelf bedacht en goedgekeurd hebben??

  Heel nieuwsgierig geworden naar de afloop (iets als Winklerplein, watertorenterrein?) en de begroting maar tegelijkertijd ook triest om de inwoners van Sliedrecht op deze wijze een idee te geven dat alles democratisch en open verloopt. En intussen staat hier een grote gele container die zonder aankondiging is neergezet.

 4. Er moet zwart op wit komen dat Sliedrecht een zwembad houdt en wie dat gaat betalen.

  Ook is er nog geen bouwvergunning voor Sliedrecht Noord en zijn de laatste woorden nog niet gesproken over de nieuwe weg naar Sliedrecht noord, wat een enorme overlast gaat veroorzaken midden in het dorp. Bomen die gekapt worden, files, geluidsoverlast, stank, fijnstof. Het is crisis zwembad kan nog wel even mee. Maar de gemeente wil er vanaf ivm de nieuwe weg.
  Rookgordijnen en de grote rekening mag door Sliedrechters betaald worden

 5. Wordt Arie zomaar met zijn partycentrum weg gefrommeld ??????
  Er wordt alleen maar over het zwembad gesproken!!
  Het zou van grote klasse zijn als er nu ook al over de toekomst van het partycentrum wordt gepraat. De mensen die straks willen gaan boeken, zoeken zomaar een andere locatie. Omdat ze geen zekerheid hebben of ze wel in het nieuwe partycentrum van Arie terecht kunnen. Dus met dit bericht wordt Arie dood geboekt. Typisch gemeente Sliedrecht. ( of zit er een adder onder het gras) Als Arie wordt uitgekocht hebben de inwoners van Sliedrecht toch het recht om te weten dat er geen zalen centrum meer bij het nieuw te bouwen zwembad komt. Kunnen zij op voorhand elders boeken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld