Ondernemers Kerkbuurt hebben meerjarenplan liggen

SLIEDRECHT – “Achter de schermen is een compleet meerjarenplan geschreven, maar deze is bewust niet geplaatst in het bezwaarschrift om daarmee de deur open te laten voor ideeën vanuit het college”, zeggen de Ondernemersvereniging Kerkbuurt (OVK) en Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost (BKO) vrijdag 18 november 2016. Ze plaatsen hun glossy bezwaarschift ‘Geen verkeer in Kerkbuurt-Oost’ online. 

Naast de vele brieven, bezwaarschriften en handtekeningen bevat het glossy bezwaarschrift ook een naslagwerk met een toekomstvisie en beeldende Artist Impressions van de drie gebieden die een verbetering nodig hebben. Een verbetering die de Kerkbuurt weer economisch sterk zal maken. (Foto Sliedrecht24)

De verenigingen omschrijven deze periode als ‘roerige tijden voor de bewoners en ondernemers op Kerkbuurt-Oost’. Het college van Burgemeester & Wethouders wil namelijk maatregelen nemen om de Kerkbuurt levendiger en aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek en andere bezoekers door autoverkeer toe te staan op het deel Kerkbuurt van Kom Aan Tafel! (kruising Kerkbuurt/Waterkeringweg) tot aan Profile Kramer (kruising P.C. Hooftlaan/Rivierdijk). “Een maatregel die geen draagkracht heeft bij de betrokken ondernemers en bewoners”, stelt de OVK

Ingrijpende maatregel
De Ondernemersvereniging Kerkbuurt (OVK) en Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost (BKO) hebben zich van een zeer positieve en constructieve kant laten zien, vinden ze zelf. Het afgelopen anderhalf jaar hebben ze zich ten volle ingezet in het vinden van een alternatief voor de voorgestelde ingrijpende maatregel van het college. “Dat heeft geresulteerd in een unaniem gedragen beslissing van alle omwonenden en belanghebbenden: geen verkeer in Kerkbuurt-Oost!” 


Twijfelachtige rol
Tijdens de raadsvergadering dinsdag 15 november 2016 hebben verschillende betrokken ondernemers en bewoners van de Kerkbuurt alsook de voorzitters van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt en Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost ingesproken tegen het voorstel. “En is de leden van de raad het prachtige glossy bezwaarschrift overhanidgd met daarin een op zijn minst twijfelachtige rol van het college van Sliedrecht.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld