Onder Ons houdt workshop toneelspelen

SLIEDRECHT – Toneelverenging Onder Ons organiseert maandag 23 oktober 2023 een workshop toneelspelen. Tijdens deze workshop kunnen mensen, die het leuk lijkt om toneel te spelen, een voorproefje krijgen van wat het betekent om lid te zijn van een toneelvereniging. Onder leiding van Laurens Sanders zullen er met elkaar oefeningen in het toneelspelen, uitbeelden van emoties en improviseren worden gedaan.

Voorheen organiseerde de toneelvereniging vaker dit soort workshop. Geïnteresseerden konden dan een beetje proeven aan de hobby van het toneelspelen en aanvoelen of het bij hen past. “Het is een ontzettend leuke, en bovenal gezellige hobby,” vertelt voorzitter Rutger van Breemen, “maar er komt natuurlijk ook wel wat bij kijken. Dat we een amateurtoneelgroep zijn, wil niet zeggen dat je zomaar wat kunt doen. Mensen betalen immers voor een kaartje en dan moet je ook wat goeds op de planken zetten. Als de mensen hebben gelachen, is onze avond geslaagd!” (Foto Onder Ons)

Zij die Onder Ons kennen, weten dat de toneenvereniging normaal gesproken jaarlijks een aantal voorstellingen met een avondvullende klucht opvoeren, waarbij het hoogtepunt de eigen voorstelling in partycentrum De Lockhorst is. Voorzitter Rutger van Breemen: “Dat loopt dit seizoen helaas wat anders. Door een gebrek aan beschikbare spelers, heeft de club moeten besluiten om dit jaar geen avondvullend stuk te spelen. Ja, dat was natuurlijk heel teleurstellend en een moeilijk besluit. Om uiteenlopende redenen besloten spelers een jaar over te slaan of te stoppen. Als je dan onder een bepaald aantal spelers komt, dan moet je op den duur een besluit nemen. En dat was niet makkelijk!” Maar dat er geen avondvullende voorstelling komt, betekent niet dat Onder Ons helemaal stil ligt. Zij treden nog steeds regelmatig op bij voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld Alzheimer en oplichting via internet of door babbeltrucs. Hiervoor kan Onder Ons nog steeds geboekt worden. Ook is de vereniging op aanvraag beschikbaar voor een zogenaamde eenakter, een korte voorstelling van ongeveer 45-60 minuten.

Aanmelden
De workshop dient dus een dubbel doel. Aan de ene kant wil de vereniging graag mensen kennis laten maken met het toneelspelen en alle aspecten die daarbij komen kijken. “En als daar vervolgens nieuwe spelers naar boven komen drijven, is dat voor ons natuurlijk helemaal mooi! Onder Ons speelt al ruim 75 jaar in Sliedrecht en daar ver omheen en we hopen dat nog heel wat jaartjes te kunnen blijven doen!”, aldus Van Breemen. De workshop begint om 19.30 in de Roald Dahlschool aan Deltalaan 204. Aanmelden kan hier online, door te bellen met tel. 0184-413472 of door een e-mail te sturen naar: tgonderssdt@kpnmail.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld