Officiële start voor tweede fase bouw woningen wijk Staatsliedenbuurt

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Op de bouwlocatie is woensdagmiddag 16 oktober 2019 het officiële startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase woningen in de vernieuwde wijk Staatsliedenbuurt. Dat gebeurde met onder andere tientallen nieuwe kopers van een woning, de bouwer en de wethouder. Meneer Alphonso leidde op humoristische wijze de middag.

In de miezerregen sloeg wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu, Duurzaamheid en Milieu met hulp van Karin en Kees met een slaghamer een paal in de grond. Zie daarvoor onderstaande video. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder video.
(Video Peter Donk / Sliedrecht24)

In fase twee worden er 23 koopwoningen en 50 huurwoningen gebouwd. De bouw is al enige tijd bezig, maar woensdagmiddag was het moment dat de bouwplaats kon worden betreden. Tientallen bewoners reageerden op een uitnodiging en kwamen naar brasserie De Minister aan de Thorbeckelaan. Lopend ging het naar de bouwplaats, waar helmen en laarzen klaar lagen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Na afloop van het bezoek aan de bouwplaats ging iedereen terug naar de brasserie voor enkele speeches. Daar sprak onder meer de ontwikkelaar Van de Vorm en wethouder Ton Spek. “U woont straks in woningen waaraan niets meer hoeft te gebeuren. De nieuwe woningen zijn goed geïsoleerd, van het gas af en op het warmtenet aangesloten en voorzien van zonnepanelen”, aldus Ton Spek, die herhaalde dat Sliedrecht de komende jaren 2500 woningen gaat bouwen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Een groot aantal kopers van de woningen in deze tweede fase van de herbouw wijk Staatsliedenbuurt komt uit Sliedrecht. In het najaar van 2020 worden de koopwoningen, zoals nu de planning is, opgeleverd. Eind oktober kan bij de ontwikkelaar al voor de volgende fase, fase 3, worden gekeken en eventueel ingeschreven. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld