Oishi Fusion
VeiligGoed

Oefenen voor optredens met Het Groot Nederlands Bevrijdingskoor

SLIEDRECHT – Er komt weer een projectkoor en daarvoor wordt deze week begonnen met de repetities. Nederland viert dit jaar 75 jaar bevrijding. Onder leiding van dirigent musicus-programmamaker Martin Zonnenberg staat Het Groot Nederlands Bevrijdingskoor. Op verschillende plaatsen in het land wordt geoefend en toegewerkt naar de gezamenlijke generale repetitie zaterdagmorgen 18 april 2020 in De Brugkerk in Amersfoort.

In Sliedrecht wordt er drie keer geoefend in de Grote Kerk. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Oefenavonden in Sliedrecht zijn woensdag 22 januari 2020, 12 februari 2020 en 4 maart 2020. Dat gebeurt in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131. Naast Martin Zonnenberg werken mee Joost van Belzen (vleugel) en Peter Wildeman (orgel). Onder leiding van dirigent-musicus Martin Mans wordt het Groot Bevrijdingsmannenkoor opgezet. Dat bestaat uit leden van zijn mannenkoren. Net als in Sliedrecht wordt er geoefend in Nunspeet, Hardenberg, Amersfoort, Veenendaal, Krimpen aan den IJssel en Goes. Middelharnis is vervallen vanwege te weinig aanmeldingen en deelnemers is geadviseerd te gaan zingen in Goes of Sliedrecht.

Aanmelden
Wie kan er mee zingen in het gemengd koor? Je moet tenminste vijftien jaar zijn. Je moet bereid zijn om thuis te studeren met oefenbestanden en willen zingen in heel Nederland. Voor de drie repetieavonden en de generale repetitie betaal je € 79,– p.p. Optredens op zeker drie momenten. De regio’s zijn gelimiteerd aan een maximum aantal zangers i.v.m. zitplaatsen in de kerken. Je kunt je hier online aanmelden.

Optredens
In een aantal kerken staat een optreden gepland. Dat is zaterdag 2 mei 2020 in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam m.m.v. de mannenkoren o.l.v. Martin Mans; Dinsdag 5 mei 2020 in H. Maria Magdalenakerk in Goes m.m.v. de Zeeuwse Koren o.l.v. Peter Wildeman; Zaterdag 16 mei 2020 in de Bovenkerk in Kampen m.m.v. Chr. Streekmannenkoort Noord-West Veluwe uit Nijkerk. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld