Oasen roept op zuinig om te gaan met water

SLIEDRECHT / GOUDA – Klanten van drinkwaterbedrijf Oasen hebben per e-mail het verzoek gehad om zuinig om te gaan met water. Oasen levert water aan o.a. Sliedrecht. Door de tropische temperaturen gebruiken klanten van Oasen veel drinkwater. Dit zeer hoge watergebruik zorgt mogelijk voor minder water uit de kraan. De kans daarop is volgens Oasen het grootst in de piekuren (’s morgens van 06.00 uur – 10.00 uur en ’s avonds van 18.00 – 22.00 uur). 

In het voorzieningsgebied van Oasen steeg het verbruik met gemiddeld 38%. In sommige gebieden liep dat zelfs op tot 43%. Dit hoge verbruik zorgt voor een nieuw record. De teller staat nu op 164.600 m3 water op een dag. 

Advies
Met het e-mail verzoek denkt Oasen de kans te verkleinen op een lagere waterdruk uit de kraan. “Onze klanten kunnen daarvoor het beste tijdens de ochtend- en avondpiek de volgende activiteiten zoveel mogelijk beperken het draaien van de (af)wasmachine, de tuin sproeien en de auto wassen. Wij raden u aan om voor uw gezondheid voldoende water te blijven drinken. Bij hoge temperaturen verliest u makkelijk veel vocht door transpiratie. Hou daarnaast kinderen en ouderen extra in de gaten”, aldus Oasen. 
 
Spreiden
De zuiveringsstations van Oasen kunnen de hoge vraag naar drinkwater goed aan, er is genoeg water beschikbaar. Alleen lukt het ons niet meer om die grote hoeveelheden water met de juiste druk in de piekuren naar onze klanten te transporteren. Door het watergebruik meer over de dag te verspreiden, zorgen we ervoor dat de kans op minder water uit de kraan aanzienlijk afneemt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld