NOS herhaalt komende dagen documentaire Maarten W. Schakel sr.

HILVERSUM / SLIEDRECHT – De NOS zendt vandaag, zondag 27 december 2020 en de komende dagen, op het digitale themakanaal NPO Politiek de documentaire ‘Maarten W. Schakel‘, het politieke leven van een polderjongen’ uit. De uitzending is zondagavond om 21.45 uur. Het programma duurt ruim veertig minuten.

Maarten W. Schakel was 40 jaar‘ burgemeester’ in de Alblasserwaard, 17 jaar Tweede Kamerlid, onderwijzer en verzetsleider onder de naam ‘Jan Snor’. Hij liep 55 keer de Nijmeegse Vierdaagse.

NOS-journalist Peter Donk uit Sliedrecht maakte de documentaire in 2009 met cameraman Jos van Stralen. Na zondagavond zijn de andere uitzendmomenten:

  • Maandag 28 december 2020, 18.50 uur
  • Dinsdag 29 december 2020, 16.00 uur
  • Woensdag 30 december 2020, 17.00 uur

(KPN kanaal 81, Ziggo kanaal 502)

Tekst gaat verder onder tweet.

Oud-premier
De documentaire van Peter Donk Productions is meerdere keren uitgezonden op televisie en kwam ook uit op dvd. Voor de documentaire sprak Donk met familieleden, oud-collega’s en vrienden van Schakel. Aan het woord komt onder meer zijn zus en journalist Henk Bovekerk. Oud-premier Dries van Agt, oud-fractievoorzitter van het CDA en streekgenoot (wijlen) Willem Aantjes en oud-burgemeester van Amsterdam (wijlen) Schelto Patijn zijn verder enkele sprekers in de documentaire. Van Agt doet in de documentaire onthullingen die nooit eerder naar buiten zijn gekomen. Ook vertelt hij hoe hij en (wijlen) Willem Aantjes een ruzie bijlegden bij het graf van Maarten W. Schakel in Noordeloos.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld