Nog weinig medewerking voor zieke Amy vanuit ziekenhuis

LEIDEN / SLIEDRECHT – De familie De Wit, de ouders van de zieke Amy, hebben vrijdag 10 augustus 2018 opnieuw in Leiden gesproken met de arts over de behandeling van hun dochter en de kosten. 

Amy in 2017 en nu. Ze heeft sinds haar geboorte het Ehlers Danlos Syndroom en kan alleen in Spanje worden geholpen. De operatie kost veel geld en de verzekering weigert vooralsnog mee de kosten te dekken. Er loopt daarom een doneeractie.

“Het gesprek met de arts was bijzonder. Hij heeft een mening en wij hebben onze mening. In het kort komt het er op neer dat hij geen verbetering verwacht na de operatie en dit ook aan de verzekeringsarts heeft verteld en dat hij daarom terughoudend is met opereren”, schrijft moeder Annemieke de Wit op Facebook.

Jurist
Twee buitenlandse artsen hebben volgens De Wit goede hoop dat Amy haar situatie zal verbeteren en dat niks doen tot steeds grotere problemen zal leiden. De Wit: “Wat voor keus heb je dan? Omdat de arts zonder onze schriftelijke toestemming met de verzekeringsarts heeft gesproken, noem ik hier voorlopig geen namen, maar ga samen met een jurist uitvogelen of dit op deze manier had gemogen. Krijgt maandag een vervolg.”

Operatie
Verder laat Annemieke de Wit ‘het los’. “We gaan toch naar Spanje en we zijn vol goede moed. Vanmorgen weer iemand uit Engeland gesproken die van bijna bedlegerig, een jaar na operatie (in Barcelona) weer aan het werk is. Die verhalen willen we horen”, aldus De Wit. Het is de bedoeling dat Amy donderdag 20 september 2018 in Noord-Spanje wordt geopereerd. Vrijdag 31 augustus 2018 is er een benefietavond met veiling in uitgaansgelegenheid The Moonshine, Stationsweg 3, aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn daarvoor te bestellen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld