Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Nieuwe Nederlanders krijgen fietsles op voormalig schoolplein

SLIEDRECHT – Participe Vluchtelingenbegeleiding Sliedrecht en dé Bibliotheek AanZet Sliedrecht hielden woensdagmiddag 31 juli 2019 een leuk en uitdagend project. Nieuwe Nederlanders kregen de kans om te leren fietsen. De les was bij de voormalige Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat.

Aan het project deden vijftien mensen mee uit Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht en Dordrecht. Ze werden begeleid door vrijwilligers. Evenwicht oefenen is niet voor iedereen eenvoudig. Een enkeling durfde het al aan om los te fietsen. Rechts op de foto Sheila Kloppert. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het ging om een project van Sheila Kloppert ter afronding van haar actieve deelname als vrijwilliger bij Participe Vluchtelingenbegeleiding Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Inburgeringscursus
De drie Sliedrechtse fietsenmakers – Van der Aa, Kramer en Rozendaal – stelden ieder twee fietsen beschikbaar. Albert Heijn Sliedrecht zorgde voor sportdrankjes (extra power) en diverse versnaperingen. De voormalige Groen van Prinstererschool was beschikbaar gesteld via kerkgemeenschap Leef! Sheila Kloppert gaat aan de Sociale Dienst vragen of dit wellicht een wekelijkse gewoonte kan worden, want fietsen is een echte Hollandse traditie, die bij de inburgeringscursus niet ‘in het pakket’ zit.

1 gedachte over “Nieuwe Nederlanders krijgen fietsles op voormalig schoolplein”

  1. Hans dank voor dit mooie verslag. Je hebt ieder een mooi aandeel gegeven en ieder in het licht gezet 👍🏼 Dankjewel voor JOUW bijdrage aan dit project. Samen delen maakt verbinding ❤😍

Plaats een reactie

*=Verplicht veld